Ексклюзиви
четвер, 13 грудня 2012 00:30

Дмитро Халаджі зубами гнув лом у фільмі "Іван Сила"

Закінчилися зйомки українського дитячого фільму "Іван Сила". На екранах стрічка з'явиться навесні 2013 року.

Картина про реального українського силача Івана Фірцака, який 1928 року завоював титул найсильнішої людини планети. В основу фільму лягла книжка Олександра Гавроша "Неймовірні пригоди Івана Сили". Для екрана її адаптували Ігор Письменний та Віктор Андрієнко. Вони, окрім того, є режисерами фільму та зіграли в ньому невеликі ролі. Кіно отримало стовідсоткову фінансову підтримку держави. Його бюджет — близько 16 млн грн.

Одні з найдорожчих сцен у фільмі — це прохід по Чернівцях шести ретро-автомобілів та сцена в оперному театрі в Чернівцях. За сюжетом там знімали чемпіонат республіки з піднімання тягарів. Це була одна з перших перемог Фірцака.

Зйомки "Івана Сили" тривали практично чотири місяці.

— Відзняли практично всі Чернівці, починаючи від оперного театру і до маленьких двориків, — розказує продюсер фільму Володимир Філіппов. — А також знімали в Києві, Кам'янці-Подільському та на Закарпатті — в рідному селі Фірцака Білки.

Головного героя грає цирковий атлет Дмитро Халаджі. Персонаж стронгмена Василя Вірастюка протистоїть йому. Але наприкінці фільму вони стають друзями. Знімається й актор Сергій Романюк, який грає Івана Силу в старості.

У фільмі немає декорацій — усі сцени зняті в живих будівлях і справжніх інтер'єрах тієї епохи, в справжній фортеці та цирку. Всі видовищні та силові трюки Дмитро Халаджі виконував сам.

— Як мінімум було три найважчих трюки. Це коли Дмитра переїжджали автомобілем. Потім трюк "чортова кузня", коли він лежить на гвіздках, а на його грудях розбивають камінь вагою близько 300 кілограм. І звісно, коли силач зубами гнув лом, — розказує Володимир Філіппов. — Робив усе без дублерів, як на циркових виставах. Але ж одна справа в цирку, а інша — в кіно. Хоч ми і знімали на кілька камер, все одно доводилося робити по дублі цих трюків. За один знімальний день машина вісім разів переїхала Дмитра. Він не очікував цього — бо це ж велике навантаження.

Зараз ви читаєте новину «Дмитро Халаджі зубами гнув лом у фільмі "Іван Сила"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути