понеділок, 09 лютого 2009 18:06

Для єврочиновника повітря освіжували спреєм

4 лютого о 17.00 чартерним рейсом до Львова прилетів генеральний секретар Європейського футбольного союзу Девід Тейлор. Його називають правою рукою президента УЄФА Мішеля Платіні. Чиновник перевіряв, як місто готується до Євро-2012. Львів — останнє з шести українських міст, куди завітали європейські контролери.

Одразу після прильоту Тейлор подивився зали аеропорту "Львів", проект реконструкції злітної смуги та пасажирського терміналу. Потім делегація оглядала віп-зали головного залізничного вокзалу.

Девід Тейлор оселився в п"ятизірковому готелі "Леополіс" у центрі міста. Номер люкс у ньому коштує 3400 грн за добу. На ранок у нього була запланована зустріч у ратуші з міським головою Андрієм Садовим та губернатором Миколою Кмітем.

О дев"ятій ранку двірники перед входом до міської ради ретельно вичищають вулицю. Протирають ґрати на вікнах у будинках навпроти ратуші. У під"їзді, де розташоване кафе "Криївка", працівниця ЖЕКу час від часу освіжує повітря спреєм.

— Так надо, — каже жінка.

За попередньою програмою візиту, Тейлора в "Криївці" очікували відразу по закінченні наради зі львівськими посадовцями. Однак від цієї ідеї відмовилися — забракло часу.

— Ми приємно вражені. Львів чудове туристичне місто, — ділиться враженнями від 30-хвилинної зустрічі з місцевими очільниками генсек УЄФА. Під час неї чиновник ознайомився з підготовкою міських готелів, лікарень та транспортних розв"язок до єврофоруму. Садовий подарував Тейлорові вишиванку.

Делегація вирушає на вул. Стрийську, де споруджують стадіон до Євро-2012. Уздовж їхнього маршруту заздалегідь поставили біґборди "Євро-2012. Україна—Польща".

Генпідрядник будівництва "Азовінтекс" заливає фундамент майбутньої арени. Тейлора запрошують у вагончик із написом "Штаб будівництва стадіону".

— У вас великий потенціал, але для Євро треба мати стадіон, — резюмує генсек. — Приємно, що попри кризу підготовка до чемпіонату Європи в Україні набирає обертів.

Дорогою до аеропорту делегація на кілька хвилин зупиняється в ресторані "Шекспір" неподалік летовища.

— Смачна у Львові кава. Хочу ще повернутися сюди, — вже перед відльотом зауважує Тейлор.

УЄФА задоволений Харковом і Дніпропетровськом

8 травня Європейський союз футбольних асоціацій (УЄФА) назве вісім українських і польських міст, які прийматимуть матчі фінальної частини чемпіонату Європи-2012. Найімовірніше, кожна країна матиме по чотири міста. Хоча не виключена схема 5х3.

Минулого тижня генеральний секретар УЄФА Девід Тейлор відвідав п"ять із шести українських міст, які претендують на Євро-2012: Київ, Харків, Дніпропетровськ, Одесу, Львів. Донецьк Тейлор перевірив раніше і залишився задоволеним темпами будівництва нової 50-тисячної "Донбас-Арени".

Найбільше враження на чиновника справив Харків. Там активно зводять стадіон "Металіст-Сіті". Його планують здати в грудні цього року. Дніпропетровськом, де збудували суперстадіон "Дніпро-Арена", Тейлор теж залишився задоволений, а Одеса та Львів отримали зауваження: у Південній Пальмірі повільно реконструюють стадіон "Чорноморець", а в столиці Галичини ще й не починали зведення нової арени.

Київ і Варшава обов"язково потраплять до переліку міст, які прийматимуть матчі чемпіонату — така вимога УЄФА.

Роман ШАХРАЙ

Зараз ви читаєте новину «Для єврочиновника повітря освіжували спреєм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути