Ексклюзиви
пʼятниця, 29 липня 2011 06:30

Для дітей продають таблетки без хімії

— Із липня почалось нашествіє комарів. І так буде до середини вересня, — говорить продавець із Центрального ринку Вінниці 45-річна Олена Ковальчук. — Люди просять щось, щоб комарі не їли.

Найпоширеніші засоби — фумігатори. До них продають пластини чи флакончики з рідиною.

— Є двойні: з одного боку місце для таблєтки, а з другого — заглиблення для бутилочки, — показує пластмасовий пристрій, схожий на трійник для розетки. — Вони по 8 гривень, а простіші 5 стоять. Таблєтку ставлять на одну ніч. Із неї випаровуються вєщєства, які вбивають комарів. А пляшечки хватає на 45 ночей. Є антикомарині спіралі, що димлять. Їх можна запалювати тільки на відкритому повітрі, бо під час тління виділяються шкідливі для людини продукти горіння. У приміщенні ними можна отруїтися, як чадним газом.

Продаються і засоби від комарів для дітей.

— Часто питають, що взяти для маленьких. Є спеціальні біопрепарати без хімії, на рослинній основі. Вони алергікам теж підходять, не мають запаху. На природу треба брати спрей чи аерозоль. Побризкали руки-ноги ним, і 6 годин вас не тронуть ні комарі, ні мошки, ні кліщі, ні слєпні. Після купання знов треба бризкатися.

Вінничанка 47-річна Оксана Мезенєва має електролампу від комарів.

— Торік за 40 гривень брала, зараз бачила по 100, — каже. — Дуже зручно: включила, як нічник, і ніч сплю спокійно. Там є люмінісцентна трубочка і тонкий проводок. Комарі летять на світло, і їх убиває током. Падають на дно лампи. Штук 20–30 кожен ранок находжу.

Зараз ви читаєте новину «Для дітей продають таблетки без хімії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути