Ексклюзиви
пʼятниця, 14 грудня 2012 06:45

Дикого кабана вбили з автомата Калашникова

Дикий кабан покусав двох жінок у центрі міста-курорту Трускавець Львівської області. Постраждали 63-річна жителька Білої Церкви та її 30-річна донька-киянка. Обидві в лікарні, у них рвані рани ніг та плечей, але пересуватися можуть. Випадок стався 9 грудня о 9.40.

— У таку годину в неділю в місті людей мало, хіба що курортники до бювету йдуть, — каже місцева Людмила, 42 роки. — Я вигулювала собаку, коли він побачив тварину. Тікала й усім перехожим казала не йти в ту сторону, бо там дикий звір. Не всі вірили, роззявляли рота з цікавості й ішли подивитися. Він був лахматий, брудного сірого кольору.

Хтось із перехожих викликав міліціонерів, які взялися ловити кабана.

— Спершу надійшов виклик із вулиці Степана Бандери, — розповідає Уляна Флешко з обласної міліції. — Почали прочісувати міський парк. Тоді ще один дзвінок — тварина ганяє по сусідній вулиці Івана Франка. Через півгодини побачили кабана, він бігав і кидався в різні боки. Почали стріляти з пістолета. Але вепр не падав, намагався атакувати. При розтині виявилося, що кулі з пістолета навіть не пробивали шкуру, просто застрявали в ній. Довелося відкривати вогонь з автомата Калашникова.

Загалом правоохоронці зробили 28 пострілів — 20 з автомата та вісім із пістолета Макарова. Як дикий звір опинився в центрі міста, невідомо.

— Це якийсь нонсенс, — говорить член львівського мисливського товариства Любомир Серкеж, 75 років. — Кабани уникають людей. Вепр не боїться тільки в тому випадку, якщо його тримали у вольєрі, годували майже з рук. Але в Трускавці їх не розводять. Хіба якийсь крутелик держав у себе, а потім він йому набрид, тому випустив. Тварини можуть увірватися в село, коли великі снігопади і мороз більше 40 градусів. Або коли хворі на сказ. Та кабани на нього не хворіють. Були випадки, що лосі, мандруючи, заходили до Києва, Львова. Та щоб дикий кабан — таке вперше чую.

Зараз ви читаєте новину «Дикого кабана вбили з автомата Калашникова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути