пʼятниця, 24 вересня 2010 01:26

Чи даєте гроші жебракам?
5

Лариса Романюта, 70 років, стоматолог у міській районній лікарні, м. Київ:

— Подаю лише біля Володимирського собору переважно старим немічним людям, коли повертаюся зі служби Божої. Це нещасні люди. Кидаю зазвичай копійки або гривню-дві тим, хто просто сидить, не підходить і не просить. Буває, бачу жебрака, закутаного з голови до ніг. Виглядають лише руки. Молоді, доглянуті. Таким обманщикам ніколи не дам, бо він може піти й попрацювати.


Олександр Дмитренко, 27 років, безробітний, м. Черкаси:

— Зараз майже нікому не кидаю. Якщо таке й трапляється, то визначаю наглядно, хто справді жебракує для себе. І то лише в тих випадках, якщо людина просить на цвинтарі. Даю, скільки є в кишені, але не більше як дві гривні. Раніше давав постійно. Жебраків сиділо менше й більше було довіри, що людина справді у скрутному становищі. Був випадок, коли бачив на власні очі, як за жінкою з дитиною, що просила милостиню в центрі міста, приїхали на крутій іномарці. Це було першим сигналом. Як побачив по телебаченню передачі, як на жебраках заробляють, не міг повірити, що таке може бути.


Ганна Кулик, 30 років, психотерапевт, м. Полтава:

— Принципово не подаю. Особливо, коли бачу їхню нещирість, награність. Обурює, коли молода, здорова жінка ходить і просить милостиню. Я ж працюю, а чому вона не може цього робити. Єдине виключення для мене — вуличні музиканти. Схиляюся перед тими, хто володіє талантами. Дарує мені частинку цього таланту. Їх музика заповнює простір, підіймає настрій.


Ярослав Рущишин, 42 роки, директор швейної фірми "Троттола", м. Львів:

— Якщо людина в мене просить і я оцінив, що це щиро, то подаю. У мене є друг–художник Кауфман. Коли він робив свою виставку жебраків, дуже сильно їх досліджував. І прийшов до висновку, що ті, хто випрошують на вулиці — це професіонали. Він провів мені майстер-клас, як відрізнити професіонала від непрофесіонала. Треба дивитися просто в очі. Нещирий той, у кого погляд наглий.


Ольга Навроцька, 22 роки, помічник аудитора у приватній фірмі, м. Вінниця:

— Даю, тому що шкода цих людей. Але якщо від людини пахне алкоголем, то пропоную їжу. Взагалі, в більшості випадків купую для них пиріжки та печиво.

Зараз ви читаєте новину «Чи даєте гроші жебракам?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути