Ексклюзиви
вівторок, 01 листопада 2011 07:00

Чоловік Ганни Герман написав повість про часи Майдану

Автор: фото з сайта www.bukvoid.com
  Сергій Герман презентував у Львові книжку ”ВМХ: повість про велосипед без сідла”. ВМХ — це велосипеди із маленькими колесами, міцною рамою та широким кермом
Сергій Герман презентував у Львові книжку ”ВМХ: повість про велосипед без сідла”. ВМХ — це велосипеди із маленькими колесами, міцною рамою та широким кермом

— 99 відсотків виходять звідси зі словами: "Я не читав, але книжка дуже гарна", — розказує журналіст Микола Савельєв, 46 років. Він прийшов на презентацію твору 59-річного Сергія Германа "ВМХ: повість про велосипед без сідла" у Львові.

Сергій — чоловік радника президента Ганни Герман, 52 роки. Надрукував повість у львівському видавництві "Піраміда". Презентацію проводить в актовому залі Порохової вежі. Приміщення не опалюється. Присутні кутаються в теплий одяг, хукають на руки.

— Першим читачем була моя дружина, — говорить директор "Піраміди" 45-річний Василь Гутковський. — Каже: "Василю, це книжка про тебе".

Автор виступає менше 2 хв. Одягнений у сірий костюм, навколо шиї довгий шарф. Про зміст книжки не каже. Говорить лише, що події відбуваються у 2004–2005 роках у Львові та Києві, в період Майдану. В анотації зазначено, що головний персонаж — чоловік, який зробив успішну кар'єру. А зараз досяг піку самотності.

— Книжка — то таке, — зітхає автор. — А от зустрітися при нормальній нагоді вдається рідко. Перед тим як нести у видавництво, показав твір трьом людям. Хто автор, не говорив. Усі сказали, що така книжка має право на існування.

— Буде продовження? — запитують із залу.

— Краще заспівати одну лебедину пісню, ніж розтягувати це на арію, — відмахується Сергій Герман. — Думаю, людство нічого не втратить без моїх книжок.

65-річний Юрій Гресько приніс на презентацію номер львівської газети "Ратуша" за 19 серпня 1991 року — день, коли у Москві стався переворот. На першій шпальті надруковано: "Не виключено, що ви читаєте останній номер газети". "Ратушу" тоді редагував Сергій Герман.

— У нас із Сергієм спільне хобі, альпінізм, — розказує Гресько. — За яку б вершину він не брався, всі підкорював. Так ми і на пік Леніна зайшли (7134 м. — "ГПУ"), і на пік Кольцова, і на інші. Тому знаю: раз узявся щось писати, значить, щось у цій країні зрушилося.

Для присутніх накривають шведський стіл. Доки всі розливають горілку і їдять канапки, автор підписує книжки. Їх продають по 45 грн. Герман довго думає над тим, що написати.

— Давай скоріше, — підганяє його дружина. Спостерігала за презентацією з першого ряду.

— Уже йду, — відказує той. На решті примірників нашвидку ставить підпис.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік Ганни Герман написав повість про часи Майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути