вівторок, 03 квітня 2012 07:30

Через кортеж президента чоловік не дочекався "швидкої"

Через кортеж президента чоловік не дочекався "швидкої"

Понад 30 хв. чекав на "швидку" киянин 69-річний Віктор Балясний. Карета стояла у заторі, який утворився через кортеж президента Віктора Януковича. Балясний помер.

— Це мій знайомий був, — згадує 20-річний Юрій Сидько. Він зранку 30 березня підвозив Балясного своєю "Ладою Пріорою". — Попросив відвезти в лікарню. Дорогою йому стало геть погано. Я заїхав у двір Національної філармонії біля Європейської площі. Викликав із мобільного "швидку". Дорога була перекрита. "Швидка" приїхала, коли Віктор Самуїлович помер — на передньому сидінні близько десятої години. Його зразу забрали в морг.

Віктор Балясний був ліквідатором на Чорнобильській атомній електростанції. Щопівроку проходив обстеження в обласній лікарні №2. Жив із дружиною в селі Сулимівка Яготинського району Київщини.

— Вітя все життя хворів, — згадує дружина Тетяна Балясна, 50 років. — Усе через той Чорнобиль. Його туди кинули в числі перших. Получив дозу радіації. Потім працював заступником гендиректора автобусного заводу, мав зв'язки із Німеччиною. 1999-го ми туди переїхали. Чоловіку зробили 11 операцій, усі безкоштовно.

— Вітя дуже любив Київщину, — продовжує Тетяна Балясна. — Досліджував свій рід. Узнав, що ще 400 років тому його предки жили в Києві. Тому 2007-го ми повернулися в Україну, хоча німецькі друзі просили лишитися. Йому було потрібне свіже повітря. Жили в моїй хаті в Сулимівці. У київську квартиру зрідка навідувався наш син. Він живе в Москві.

Віктор Янукович щодня дістається до Адміністрації президента з резиденції у селі Нові Петрівці. Кортеж прямує вул. Богатирською. Далі: просп. Московський — Електриків — Набережно-Рибальська — Гаванський міст — Набережно-Хрещатицька — Володимирський узвіз — Європейська пл. — Грушевського — Шовковична — Банкова.

Зазвичай президент їде на роботу між 9.00 і 9.30, повертається між 17.30 і 18.00. За Законом "Про дорожній рух", наряди Державтоінспекції та Управління державної охорони мають право обмежувати рух на 10 хв. до проїзду перших осіб держави та 3 хв. після цього.

Зранку 30 березня кортеж президента поспішав до Національного інституту стратегічних досліджень на вул. Пирогова, 7а. Там святкували 20-річчя установи.

1 квітня Віктора Балясного поховали у Сулимівці.

Зараз ви читаєте новину «Через кортеж президента чоловік не дочекався "швидкої"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути