вівторок, 07 липня 2009 18:18

Чотири ящики пива розіграли в Пироговому

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  На фестивалі пива в селищі Пирогів біля столиці відбувся конкурс, хто найшвидше пройде по канату. Учасники змагалися за ящик пива
На фестивалі пива в селищі Пирогів біля столиці відбувся конкурс, хто найшвидше пройде по канату. Учасники змагалися за ящик пива

"Якби вона танцювала без ліфчика, я її посватав би", — 26-річний киянин Сергій лежить під сценою. Спостерігає, як дівчина босоніж виконує чеські народні танці. Коли вона підскакує, з-під червоної футболки видно чорний бюстгальтер. Сергій прицмокує. Його дівчина Юля, 22 роки, штовхає його в плече, затуляє долонями очі.

Минулими вихідними в столичному музеї просто неба у селищі Пирогів відбувся пивний фестиваль "Смак чеського пива".

— Ми не знали, що тут фестиваль, — каже Юля. — Привезли у Пирогово друзів з Москви на екскурсію. Коли побачили, що тут пиво по 5 гривень за півлітри, забули про екскурсію. Поки я досушила два бокали, вони вже пішли за шостим.

За світлим пивом "Велкопоповицький Козел", яке варять за чеською рецептурою на донецькому заводі "Сармат", люди стають у чотири черги. В наметах продають обсмажені червоні й білі чеські сосиски.

— Я манав стояти тут годину. Там пиво розігрується, — каже до друга 30-річний Ігор Забашта з Канева.

Ведучі розігрують чотири ящики пива. Перший виграє киянин Микола, 27 років. Його донька знайшла у скирті соломи дудку, заховану організаторами. Микола бере сертифікат на пиво. За подарунком йде до виходу з музею.

— Торік дружина виграла ящик пива на конкурсі від каналу "Мегаспорт", коли відіслала есемес за футболіста Рональдіньйо. Цього разу приз допомогла виграти донька.

Другий ящик пива забирає хлопець, який найшвидше дійшов із зав"язаними очима по розтягнутому вздовж сцени канату.

— У дворі Велкопоповицького пивоварного заводу жили кози. Влітку в чеських селах святкували День козлa. Тоді змагалися, хто вип"є більше пива, — 27-річний Євген із театральної студії "Чорний квадрат" у чеському вбранні стоїть біля бочки з пластмасовими квітами хмелю. — Маю вдавати, що варю пиво. Всі думають, що це справжній хміль. Підходять, просять понюхати. Дехто вважає, що я чех, англійською просить сфотографуватися.

Біля сцени лежать артисти етногрупи "Перкалаба". Їхній менеджер Олег Гнатів, 49 років із півлітрового пластмасового стакана п"є пиво:

— Виступатимемо після 16-ї, коли жара спаде. Ми любимо такі фестивалі. Через два тижні їдемо у Шешори. Зараз записуємо новий альбом. У ньому почуєте агресивну скрипку.

Після четвертої дня музиканти виходять на сцену. Співають кілька пісень, вигукують, що чеське пиво "Козел" найкраще. Дівчина-офіціантка, яка підносить артистам пиво, каже, що за три години фестивалю шість учасників гурту випили більш як 30 літрів.

Зараз ви читаєте новину «Чотири ящики пива розіграли в Пироговому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути