Ексклюзиви
четвер, 19 квітня 2012 07:00

Колишній голова Нацбанку затопив сусідів

Автор: фото з сайта www.tsn.ua
  Володимир Стельмах залишив посаду голови Нацбанку наприкінці 2010 року
Володимир Стельмах залишив посаду голови Нацбанку наприкінці 2010 року

У понеділок, 16 квітня, в будинку №4а на столичній вул. Старонаводницькій у двокімнатній квартирі на третьому поверсі прорвало батарею. Там живе екс-голова Національного банку України Володимир Стельмах, 73 роки.

— Хлестало вовсю. Кипяток из окон второго этажа лился прямо на улицу. Это где-то в обед было, я домой шел. Даже не представляю, что в квартире творилось, — розказує 32-річний Юрій, живе на дев'ятому поверсі. — Спочатку не зрозумів, що сталося. Було хмарно, але дощ не йшов, а в нас навколо будинку все в калюжах.

20-поверхівка розташована в елітному районі Царське село в центрі міста. Поряд — будівля Центрвиборчкому й станція метро Печерська. Біля будівлі припарковані іномарки. Трохи далі — клумба, за нею дитячий майданчик. У будинку отримували квартири депутати й чиновники з Кабміну. Тут живе директор столичного цирку Володимир Шевченко, раніше бачили заступника голови Київської держадміністрації Анатолія Голубченка. Чимало квартир винаймають іноземці, які працюють у посольствах. Сусіди між собою нечасто вітаються й майже не спілкуються.

У будинку навпроти жив колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. Місцеві кажуть, що часто бачать у дворі нардепа-"регіонала" акордеоніста Яна Табачника з дружиною, олімпійську чемпіонку з гімнастики Лілію Подкопаєву з дітьми.

— У нас десь о 14.00 пропала гаряча вода. Охоронці сказали, що воду перекрили через потоп. Жителі квартири на третьому поверсі затопили сусідів під ними. Сантехніки чекали хазяйку, яка мала відкрити двері. Це ж свята, вони десь за містом відпочивали, — розказує 46-річна Ольга з цього будинку. — На вулиці біля вікон стояв червоний джип, наче БМВ. Весь вихідний на нього вода текла.

На першому поверсі квартир немає. Біля дверей відгороджена кімната для охоронців. Має велике вікно, оббита вагонкою. Видно, що всередині стоїть диван, працює телевізор, на стінах картини.

— Да каждый день тут топит. Вот сегодня сантехники приезжали, канализация забилась. Ничего серьезного не случилось, — каже у вівторок охоронець.

Просторий хол із колонами пофарбований у жовтий. Стеля заввишки 4 м, побілена, слідів від води не видно. Біля вікна столик із рекламними проспектами й квіти у вазонах. На колонах дзеркала, над ними світильники. Далі три ліфти — два пасажирських і вантажний. Навпроти поштові скриньки. На кожному поверсі — по п'ять квартир.

— Ми у Великдень не працювали. А у вівторок зайшла в приміщення, а води по щиколотку. Побігла на другий поверх. Жителі кажуть, що вони ні при чому, їх теж затопило — сусіди з третього. Там Володимир Стельмах живе, — розповідає російською Олена Галеб із салону краси "Фламінго", що на першому поверсі. — Півдня воду вибирала. Але претензії до них висувати не будемо, вони ж не винні. Таке з кожним могло статися.

Володимир Стельмах залишив посаду голови Нацбанку наприкінці 2010 року. Живе з дружиною Ольгою, кажуть сусіди. Вона на 30 років молодша, працює директором Центру контролю за туберкульозом. Сусіди бачать Стельмахів рідко. Окрім квартири, вони мають дачу під Києвом.

Зараз ви читаєте новину «Колишній голова Нацбанку затопив сусідів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути