пʼятниця, 16 вересня 2011 00:15

Бригада тактичної авіації розташована на Хмельниччині

Автор: фото: Михайло ЖИЛА
 

Літак Су-24 МР виїжджає на злітну смугу в місті Старокостянтинів на Хмельниччині 14 вересня. Там розташована єдина в Україні бригада тактичної авіації. До її складу входять бомбардувальники і літаки розвідки. У цей день проводили навчання.

Смугу завдовжки 2,5 км літак долає менш як за 30 с. Злітає, коли швидкість досягає близько 400 км/год. "Сушка" — єдиний у світі може літати на висоті 200 м, огинаючи рельєф місцевості. Може везти до 4 т боєприпасів. 500 снарядів з його 23-міліметрової шестиствольної пушки вилітають за 6 с., 2,5 тис. км долає за 2 год.

У льотчиків існують свої забобони.

— Перед польотом екіпаж, як і літак, не фотографують, не знімають на камеру, — розповідає 43-річний Ігор Грабчук, заступник командира бригади з озброєння. — В авіації ви не знайдете літак під номером 13.

У бригаді є розмальований під акулу літак. Його називають "пожирачем блискавок". 2006-го при перельоті з Рівного у Старокостянтинів у нього влучила кульова блискавка і сильно пошкодила кіль-"хвіст". Екіпаж не катапультувався, вирішив посадити літак.

Зараз ви читаєте новину «Бригада тактичної авіації розташована на Хмельниччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути