четвер, 08 липня 2021 00:15

Бойовики вбили батька чотирьох дітей

Удень 4 липня російські найманці почали бити протитанковими ракетами по позиціях 93-ї механізованої бригади "Холодний Яр" за селищем Мирне на Донеччині. Осколки вбили начальника медпункту 57-річного Юрія Письменного.

— Почали стріляти раптово, серед дня, — говорить Анатолій Чуйкін, начальник медичної служби 93-ї бригади. — Осколки посікли "Феофана" — так називали Юрія.

Юрій Письменний родом із Дніпра, лікар за фахом. 2016 року пішов на російсько-українську війну медиком-волонтером. Служив у Першому добровольчому мобільному шпиталі ім. Миколи Пирогова. 2018-го підписав контракт. Очолював медпункт батальйону. Минулого місяця отримав звання капітана.

— Був професіоналом, — продовжує Чуйкін. — І водночас добродушний, готовий йти вперед, ніколи не відступати. Врятував життя десяткам бійців. Усі, кого в бригаді поранили з 2018 року, пройшли через його руки.

"Феофан" завжди сам виїжджав до поранених.

— Усі його називали батьком, — каже Валерія, медик із батальйону. — Я ніколи не могла вважати його начальником. Батько і все. Посварить, навчить, підтримає. Викликали навіть уночі, з будь-якого питання. Ніколи не відмовляв.

У Юрія Письменного залишилася дружина Тетяна й син Георгій.

Удень 5 липня бойовики стріляли з протитанкових комплексів по позиціях 93-ї бригади за селом Чермалик Волноваського району на Донеччині. Вбили заступника начальника логістики бригади майора 37-річного Богдана Бродовського.

Служив у Збройних силах України з 2002 року. У 93-ю бригаду прийшов до початку російсько-української війни. Спочатку був начальником продовольчої служби. Потім перевівся у гарнізон на Дніпропетровщині, ближче до дому. Нещодавно повернувся до "холодноярівців".

— Богдан завжди на першому місці ставив сім'ю, бо мав четверо дітей. Молодшому синові — менше року, — кажуть побратими.

Дружина Богдана Бродовського також служить у 93-й бригаді.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики вбили батька чотирьох дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути