Ексклюзиви
пʼятниця, 19 липня 2019 06:55

Бойовики не видають паспорти пенсіонерам

Окупаційна влада так званих ЛНР і ДНР уже не видає російські паспорти людям старше 45 років.

— Документи для розгляду від пенсіонерів навіть приймають неохоче, — каже 55-річний Георгій Тука, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій. — А якщо і прийняли, то повертають із позначкою "відмовити".

Пенсіонерам паспорти не дають, бо ті вимагають російської пенсії. Тим, хто встиг отримати раніше, в оформленні виплат відмовляє пенсійний фонд РФ.

— Сказали, що даватимуть пенсію тільки після переїзду в Росію, — каже 64-річна Тамара Петрівна з окупованої Макіївки Донецької області. — Документи на отримання громадянства Росії я оформила одна з перших. У паспортному столі Макіївки документи прийняли, потім прислали повідомлення з Росії, що мені відмовлено. У паспортному столі неофіційно сказали, що це через вік. Не хочуть мати справу з пенсіонерами.

Жителі окупованого Донбасу подали майже 20 тис. заяв на паспорт громадянина Росії. Отримали документ близько 1 тис. Першочергово оформлюють бойовиків 1-го і 2-го армійських корпусів та чиновників окупаційних адміністрацій.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики не видають паспорти пенсіонерам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути