четвер, 28 січня 2021 06:05

Бойовики домовилися з кумом Путіна

Представники окупаційних адміністрацій заявили, що готові віддати Україні чотирьох полонянок. Однак хочуть передати їх не офіційній владі, а кумові Володимира Путіна Вік­торові Медведчуку, лідеру партії "Опозиційна платформа — За життя". Робити це перед камерами російських пропагандистів.

Віктор Медведчук попросив Службу безпеки України дозволити прийняти жінок на контрольно-пропускному пункті "Майорськ" 21 січня. Силовики відмовилися, бо подібні дії — порушення офіційної процедури обміну полоненими. Жінки продовжують перебувати в бойовиків.

— Може, крім Української держави, є ще держава Медведчука, — говорить Леонід Кравчук, керівник української делегації в Тристоронній контактній групі. — Бо не може приватна особа займатися питаннями такого масштабу без держави. А якщо таки береться, то це означає, що її підтримує Росія. Щоб зробити піар людині, підняти її авторитет.

У Міністерстві закордонних справ України ініціативу кума Путіна назвали ударом по "нормандському формату" і Тристоронній контактній групі.

Російські найманці сказали, кого хотіли віддати Вікторові Медведчуку. Усіх чотирьох жінок звинувачували в так званих злочинах проти окупацій­них адміністрацій.

Луганчанці 57-річній Наталії Савченко бойовики приписують підрив електростанції "Перемога" у Свердловську 2017-го.

30-річну Катерину Котенко з Кадіївки на Луганщині підозрювали у шпигунстві. Її схопили торік у Луганську. Донеччанок 42-річну Наталія Стеценко затримали в липні 2019-го, Світлану Довгаль — у червні 2019 року. Обох звинувачували у шпигунстві.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики домовилися з кумом Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути