пʼятниця, 04 вересня 2009 08:09

Скажений вовк покусав шістьох

Увечері 29 серпня скажений вовк забіг на територію зовнішніх об"єктів Чорнобильської атомної електростанції. На санітарних пропускниках "1430" та "Семиходи" він покусав чотирьох працівників ЧАЕС та ще двох робітників із підрядної організації "Укренергомонтаж".

П"ятеро потерпілих лікуються в славутицькій спецмедсанчастині N5, один — у Іванківській райлікарні.

— Як розповіли мої пацієнти, трьох із них вовк покусав у дєжурці, де збираються водії, — розповідає Вадим Успенський, завідувач славутицької санмедчастини. — Люди відбивалися від звіра. У них покусані ноги і зап"ястки рук. Четвертого вовк догнав на вулиці. П"ятого схопив за ногу, підскочивши на 1,5 метра. Цей чоловік із переляку заскочив на 2-метровий паркан. Чув, у шостого покусаного, якого відвезли до Іванкова, серйозно травмоване обличчя.

Тієї ж ночі біля сховища ядерного палива N2 вовка застрелив наряд міліціонерів із Чорнобиля. Голову звіра здали на аналіз. Підозра на сказ підтвердилася.

— На щастя, у лікарні було достатньо антирабічної вакцини для курсу лікування п"ятьох осіб, — веде далі Успенський.

Увечері 31 серпня на території станції помітили ще одного вовка. Після цього персоналу заборонили ходити пішки біля ЧАЕС. Можна лише їздити автобусами чи службовими автомобілями. Напад диких тварин на людей тут фіксують уперше.

В українській частині зони відчуження будь-яке полювання заборонене. Тому тут розплодилося чимало диких тварин. Звідси вони мігрують до сусідніх областей. Екскурсоводи зони відчуження розповідають, що досі вовки людей уникали й з"являлися лише в покинутому місті Прип"ять та в безлюдних селах. На відміну від диких кабанів, які в серпні–вересні щоночі трусять грушу під будівлею адміністрації Чорнобильської зони в місті з тритисячним населенням працівників вахти.

Зараз ви читаєте новину «Скажений вовк покусав шістьох». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути