Ексклюзиви
вівторок, 26 липня 2011 07:00

Мова національних меншин

 

Перший Національний телеканал транслюватиме програми мовами національних меншин. Про це заявив гендиректор Національної телекомпанії України Єгор Бенкендорф.

— Ми зменшили квоту української мови, щоб транслювати програми мовами національностей, що проживають в Україні: молдаван, поляків, інших, — сказав він.

Насправді квота української зменшена не лише на телеекранах. У школах також із цього року виділили менше годин для української, нібито для збільшення уроків інформатики й англійської. На більшості музичних радіостанцій уже не чути української музики, лунає сучасна російська та хіти 1980-х англійською. Інструкції до побутової техніки друкують російською або китайською.

Знаючи лише українську, в нинішніх умовах буде складно. В український університет не вступиш, велику вагу має англійська мова. Не знайдеш в інтернеті потрібної інформації, бо більшість оголошень розміщають російською. Не зрозумієш сучасної галузевої літератури — вона також іншомовна.

То, можливо, й українцям пора дати статус національної меншини? Тоді хоча б якось лобіюватимуть інтереси корінного етносу.

Зараз ви читаєте новину «Мова національних меншин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути