вівторок, 26 червня 2012 05:00

Автолюбителі без прописки зможуть поставити київські номери

З 20 червня автомобілі можна реєструвати у Києві незалежно від прописки їхнього власника. Це передбачено статтею 34 закону "Про дорожній рух". Поставити або зняти з обліку машину можна у двох столичних реєстраційно-екзаменаційних відділах Державтоінспекції — №12 і 13 на вул. Новокостянтинівській та вул. Електротехнічній.

— До цього нововведення покупцю автомобіля, що живе у столиці, а прописаний, наприклад, у Вінниці, потрібно було отримати транзитні номери в Києві. Поїхати потім у Вінницю і там отримати постійні, — каже 49-річний Вадим Карнаухов, віце-президент Міжнародної федерації захисту прав водіїв. — Тому ця стаття значно спрощує реєстрацію машини. Особливо стане легше тим, хто купує або продає потриманий автомобіль, зареєстрований в іншій області.

До 1 серпня цього року всі реєстраційно-екзаменаційні відділи Києва даватимуть автівкам номери незалежно від прописки їх власників.

— З часом без прописки реєструватимуть у всіх обласних центрах, — продовжує Карнаухов. — Просто в Києві ця проблема найгостріша — багато людей приїжджають на заробітки, винаймають тут квартиру. Й щоб їм продати чи купити машину, потрібно витратити багато часу і грошей на проїзд у свою область.

Є й негативні наслідки цього нововведення — працівникам міліції стане важче виявити іногородніх водіїв у столиці.

— Та й іншим водіям буде складніше. Бо коли я бачу, що в машини не київські номери, поводжуся обережніше. Розумію, що людина може погано орієнтуватися у столичному транспортному потоці. Також мені здається, що нинішнє нововведення — це свого роду загравання правлячої партії з автолюбителями напередодні виборів. Адже це далеко не перше спрощення для водіїв за останні півроку. У Києві ходять чутки, що ця реформа покликана асимілювати донеччан із киянами. Тобто зробити з донецьких — киян. Бо зараз їх на дорозі легко вирізнити за номерами.

Зараз ви читаєте новину «Автолюбителі без прописки зможуть поставити київські номери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути