вівторок, 12 грудня 2017 06:20

Асан Чапух пережив мікроінсульт у СІЗО

Кримський татарин 65-річний Асан Чапух пережив у слідчому ізоляторі окупованого півострова мікроінсульт.

— Сам він пересуватися не міг. Ішов із сусідом по камері. Коли я запитав, що з ним сталося, відповів, що вчора у нього був мікроінсульт. Ніхто зі співробітників СІЗО не надав йому допомоги. Казали письмово звертатися в санчастину, — пояснив його адвокат Айдер Азаматов.

Російські силовики затримали Асана Чапуха в Сімферополі 23 листопада. Звинуватили у "вимаганні в особливо великому розмірі" у громадянина Туреччини. 5 грудня підконтрольний Росії Верховний суд Криму відмовився відправити активіста з СІЗО під домашній арешт. Із 6 грудня Чапух оголосив голодування.

— Від дня затримання я жодного разу не мився. Умови тримання дуже погані — стіни вогкі, всюди грибок. У мене постійно стрибає тиск, — говорив він на суді.

1,08 трильйона гривень утратила в грошовому виразі Україна внаслідок окупації Криму. Про це стало відомо на засіданні суду в справі про держзраду екс-президента Януковича.

Зараз ви читаєте новину «Асан Чапух пережив мікроінсульт у СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути