пʼятниця, 25 травня 2018 07:41

Армія бере Горлівку в напівкільце

Українська армія намагається ­оточити окуповану Горлівку Донецької області. З 20 травня бійці 24-ї механізованої бригади взяли під контроль висоти в селищі Південне, що на околиці ­міста.

Бойовики три дні активними наступальними діями намагалися витіснити наших воїнів із займаних позицій. Із житлових кварталів Горлівки обстрілювали Торецьк та Зайцеве.

Горлівка для військових є стратегічною точкою.

— Місто — ключ до всього фронту, бо розвалює ДНР і ЛНР навпіл. Тому Горлівку беруть у напівкільце. Основні маршрути забезпечення окупантів у цьому районі потрапляють під вогневий контроль наших військ, — каже військовий експерт Олексій Арестович, 42 роки, — Росіяни опинилися в правильній ситуативній пастці. Тепер їхні дії будуть диктуватись українськими силами.

Зараз бойовики укріплю­ють позиції в районі Горлівки, розміщують вогневі засоби. Зафіксовано додаткові мінометні підрозділи, крупнокаліберні кулемети "Утьос" та "Корд". У південній частині міста помітили дві групи бронетехніки бандформування "Сомалі", повідомляє координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук, 45 років.

У ніч на 21 травня ворожа диверсійно-розвідувальна група спробувала вибити українські сили з висот у Південному. Протидиверсійний загін відбив наступ, знищив 15 терористів.

У бою загинув командир загону Андрій Маслов, 31 рік, та розвідник В'ячеслав Куцмай, 32 роки.

У той день Маслов святкував день народження. Боєць родом із села Покровка Чугуївського району на Харківщині. До 22 років професійно грав у футбол — виступав у дублюючих складах футбольного клубу "Харків" та донецького "Металурга".

В'ячеслав Куцмай — уродженець Києва. На війну пішов добровольцем у батальйон "Донбас". У боях за Іловайськ потрапив у полон до росіян. Був звільнений під час великого обміну в грудні 2014-го.

Зараз ви читаєте новину «Армія бере Горлівку в напівкільце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути