Ексклюзиви
четвер, 06 травня 2021 00:30

Андрій Антоненко просидів в ізоляторі 504 дні

Учасника російсько-української війни, музиканта 49‑річного Андрія Антоненка випустили зі слідчого ізолятора під цілодобовий домашній арешт 30 квітня. Рішення прийняв Шевченківський районний суд Києва. За ґратами Антоненко провів 504 дні.

Його арештували 12 грудня позаторік разом із дитячим кардіохірургом Юлією Кузьменко, 41 рік, і військовим медиком 27‑річною Яною Дугарь. Усім висунули підозру у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета. Його підірвали 20 липня 2016‑го в автомобілі в Києві. Мовляв, убили з особистих мотивів. Серед доказів у слідства є відеозапис, на якому невідомі ходять біля машини журналіста вночі перед його загибеллю. Однак прокурори не довели, що це і є підозрювані. Ті свою вину заперечують.

Яну Дугарь відпустили під заставу у травні торік. У серпні 2020 року із СІЗО вийшла під домашній арешт Юлія Кузьменко. Слідство у справі триває.

— Андрій мусить носити електронний браслет до наступного судового засідання, — говорить Дмитро Круговий, адвокат Антоненка. — Домашній арешт — це великий крок для нас. Віримо, що правду встановлять.

Антоненко зможе отримати компенсацію за перебування в СІЗО, якщо його визнають невинним, каже міністр юстиції Денис Малюська, 39 років:

— Яка це буде сума — визначатимуть окремо. Але, що довше людину утримують, то на більші гроші вона має право. Треба встановити ліміт на перебування в ізоляторі для обвинувачених, вина яких не доведена тривалий час.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Антоненко просидів в ізоляторі 504 дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути