Ексклюзиви
середа, 30 грудня 2020 07:25

Олександра Шумкова били електричним струмом

Автор: TRIBUNA.SUMY.UA
  Росіяни звинуватили Олександра Шумкова за участь у діяльності ”Правого сектора”. Засудили до чотирьох років тюрми, але звільнили раніше
Росіяни звинуватили Олександра Шумкова за участь у діяльності ”Правого сектора”. Засудили до чотирьох років тюрми, але звільнили раніше

Політв'язень 31-річний Олександр Шумков повернувся в Україну 24 грудня після трьох років перебування в російській тюрмі.

Військовий Збройних сил і колишній охоронець командувача Української добровольчої армії Дмитра Яроша зник у серпні 2017-го. Прикордонники РФ заявили, що затримали його, коли намагався незаконно в'їхати у Брянську область. Шумков стверджував, що росіяни викрали його з території України.

4 грудня 2018-го Севський суд Брянської області засудив українця до чотирьох років в'язниці за участь у діяльності "Правого сектора".

— Понад три роки незаконно перебував у виправній колонії міста Торжок. Майже весь час сидів у штрафному ізоляторі, — каже уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, 60 років. — Із колонії Олександра звільнили 23 грудня.

— Пройшов через різне. У Федеральній службі безпеки били електричним струмом, надівали протигаз. Потім дізнався, що для них це улюблений метод катування політичних або військових ув'язнених, — говорить Шумков. — Російська в'язниця — цю тюрма народів. Там сидять українці, кавказці, вихідці із середньої Азії.

Колишній політв'язень повернувся до Херсона, де проходив військову службу.

Зараз ви читаєте новину «Олександра Шумкова били електричним струмом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути