Ексклюзиви
вівторок, 17 лютого 2009 18:19

Олександр Кобліков жонглює кілограмом м"ячів

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Киянин Олександр Кобліков став наймолодшим переможцем в історії паризького циркового фестивалю
Киянин Олександр Кобліков став наймолодшим переможцем в історії паризького циркового фестивалю

Киянин Олександр Кобліков, 19 років, переміг на паризькому фестивалі "Цирк завтрашнього дня". У столиці Франції він показав номер "Морська історія", жонглюючи десятьма м"ячами.

— Це не межа, — хвалиться хлопець. — Скоро жонглюватиму чотирнадцятьма. Стільки ще ніхто не підкидав. Жонглювання називають мистецтвом диявола. Це найскладніший цирковий жанр.

Коблікова нагородили золотою медаллю, призами від Петербурзького цирку, французького телеканалу "Мистецтво" та званням "Найкращий жонглер".

Олександр закінчив Київську академію естрадно-циркового мистецтва. Жонглювати десятьма кульками вчився 3 роки по шість годин щодня.

— Кожен м"ячик важить 100 грамів, — він тримає по п"ять кульок на долонях. — Виходить, я підкидаю кілограм кульок. Спершу м"ячі не поміщалися в долоні, поки не здогадався притримувати кожен окремим пальцем.

Кобліков виступає в образі п"яного моряка. М"ячі ловить у руки та в матроську пілотку. Одна кулька падає на паркет.

— На конкурсі пілотка злізла з голови, все попадало. Я не розгубився. Згадав, що я такий собі п"яний морячок, спокійно нагнувся, щоб зібрати м"ячики. Журі подумало, так і має бути, — сміється хлопець, дивлячись на свого вчителя 54-річного Юрія Позднякова.

— Коли Саша бере в руки десять м"ячів, я відвертаюся, — каже Юрій. — У Франції в мене мало не стався інфаркт. Очі затулив долонями. Почав дивитися, тільки почувши оплески. 5 тисяч глядачів і 15 суддів аплодували йому стоячи. Серед них був гендиректор цирку на Цвєтному бульварі в Москві Максим Нікулін, син Юрія Нікуліна.

Олександр не знає, скільки йому заплатили за перемогу.

— Вроді чотири тисячі євро. Там головне не гроші, а ім"я у циркових кругах.

Після конкурсу Кобліков отримав пропозиції від німецького, французького, нью-йоркського цирків. Артист запевняє, що поки виступатиме в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Кобліков жонглює кілограмом м"ячів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути