вівторок, 28 листопада 2017 06:36

Активіста арештували за бійку з поліцією

Два місяці арешту отримав одеський активіст Сергій Стерненко, 22 роки, за рішенням Приморського суду міста. Йому інкримінують організацію громадських безладів, що сталися на акції протесту поблизу Літнього театру 18 листопада.

Одесити протестували проти вирубування дерев і будівництва торгового центру біля театру. Побилися з поліцейськими. Начальнику поліції Одещини Дмитру Головіну розбили голову.

Сергій Стерненко може вийти під 660 тис. грн застави.

— Така сума — це міра залякування не лише ­Стерненка, а й усіх нас. Застава за ­бідного активіста, який закликав виступити проти незаконного будівництва, перевищує суму такої для високопоставленого чиновника, який крав гроші з бюджету у великих розмірах, — каже одеський художник Олександр Ройтбурд, 56 років. — Це сигнал нам, аби боялися. Щоб не лізли у справи мера Труханова.

Мер Одеси Геннадій Труханов має російське громадянство. Його дані занесені в реєстр Федеральної податкової служби Росії. За паспортом, він зареєстрований у місті Сергіїв Посад Московської області.

Зараз ви читаєте новину «Активіста арештували за бійку з поліцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути