вівторок, 12 лютого 2013 00:45

Аделаджа просуває своїх депутатів у Київраду

Кажуть, що церква Сандея Аделаджі "Посольство Боже" організувала у столиці "школи лідерів". Там нібито готуватимуть до депутатства в Київраду.

На одній з останніх проповідей у величезному ангарі, де відбуваються пасторські служби, Аделаджа закликав парафіян захопити місто. Відео цієї проповіді виклали в інтернеті.

— Тягніть владу й будете у владі! Наші люди стануть главою землі на всіх рівнях, і скажіть, що я не правий, — говорить Аделаджа російською. Потім люди повторюють за ним кілька разів "Дайте вертикаль влади". — Що таке вертикаль влади? Це те, що Господь уже придумав для твого добробуту.

— Аделаджа вирішив продовжити свою політичну діяльність. Це стало зрозуміло під час формування громадської ради при КМДА. Тоді сталася сутичка між депутатами, громадськими діячами й бойовиками від громадських організацій, які контролює Аделаджа, — розповідає 50-річний Олександр Бригинець, нардеп від "Батьківщини". Він із 2008 року по 2012-й був депутатом Київради. — Якщо релігійна організація займається політикою, вона повинна зареєструватися як політична сила. Є країни в Африці та Азії, де релігійні партії контролюють народ. Там релігійні закони стоять вище цивільних. Але це не відповідає нашій Конституції. Релігійні діячі вирішують дві проблеми — особисті статки, а вже потім — питання релігійної громади.

Вважає, що в "Посольства Божого" немає жодних шансів перемогти на виборах у Київраду, бо жителі столиці мають чіткі партійні симпатії.

— Співпраця з Черновецьким (Леонід Черновецький — київський міський голова з 2006 по 2012 роки. — "ГПУ") була плідною для Аделаджі. Під будівництво церкви йому виділили землю. Комунальний канал столиці показував трансляції з богослужінь. Хоча жодна інша чисельніша релігійна організація не змогла показувати там свої програми, — пригадує Бригинець.

На сайті "Посольства" пропонують увійти до "домашньої групи" Сандея Аделаджі. Він має навчити, як сформувати в собі особистість і "стати вискочкою". Для цього потрібно зібрати групу з п'ятьох людей та зареєструвати свою громадську організацію. Координатори переконують, що до "домашньої групи" належать понад 900 осіб.

"Посольство Благословенного Царства Божого для Всіх Народів" нігерієць Сандей Аделаджа заснував у столиці 1994 року. Парафіянами цієї церкви були колишній київський мер Леонід Черновецький та його родина. "Посольство Боже" пов'язують із діяльністю фінансової піраміди "Кінгс Кепітал". Аделаджу звинувачували у видурюванні грошей — шахрайстві в особливо великих розмірах. Він нібито закликав парафіян закладати квартири і вкладати гроші у фірми, що виявилися "пірамідами".

Зараз ви читаєте новину «Аделаджа просуває своїх депутатів у Київраду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути