четвер, 05 травня 2016 00:40

"Я міг запросто вивезти кілька гранат у кишені"

— Кожного року ми проводимо місячники добровільної здачі зброї. Нині це був березень. У Києві люди здали понад 300 одиниць. Крім того, ми регулярно проводимо рейди у різних районах столиці для виявлення зброї. Є місця, які перевіряємо постійно. Наприклад, залізничний вокзал. Саме через нього до міста найчастіше потрапляє зброя з зони АТО, — каже прес-секретар поліції Києва 32-річна Оксана ­Блищик.

— Семь раз меня обыскали перед тем, как дать отпуск. Заглянули в каждую щель, чтобы даже патрона не вывез. Оружие заставили сдать на склад нашей роты, — розповідає на вокзалі у Києві боєць 92-ї бригади 33-річний Володимир із Чернігова. Чекає потяг до Харкова. — Раніше хлопців на вокзалі трясли. Мого друга чотири рази перевірили. Але це було ще два роки тому. Тоді був бардак і з АТО зброю везли машинами. Правда, гранати умудряються і зараз вивозити. Вони невеликі. Їх ніхто не рахує.

До волонтерського пункту на вокзалі підходить 30-річний Олег з 72-ї бригади. Поверх джинсів одягнув светр із тризубом.

— Приніс трохи їжі для хлопців, — каже. — Я демобілізувався в серпні минулого року. Думав собі автомат залишити. Та сказали, що не вийде. Якщо не здам, не дадуть посвідчення учасника бойових дій. Потім виявилося, що моя зброя взагалі не стоїть на обліку. І такої в АТО дуже багато. Це і автомати, і кулемети, а особливо гранати. Я міг запросто вивезти кілька гранат у кишені.

Зараз ви читаєте новину «"Я міг запросто вивезти кілька гранат у кишені"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути