Ексклюзиви
вівторок, 23 червня 2009 07:22

4-річна Тетяна Осадчук отруїлась клофеліном

4-річну Тетяну Осадчук із села Нивра Борщівського району Тернопільщини 10 червня відвезли до районної лікарні. Діагноз — медикаментозне отруєння клофеліном.

Родина Осадчуків живе в центрі села. Мати дівчинки Марія Осадчук поїхала на сезонні заробітки до Польщі. Батько Василь того дня працював у сусідньому селі. За дитиною мала доглядати бабуся Магдалина Іванівна, 71 рік. Проте жінка мусила йти сапати буряки. Сім"я обробляє близько гектара городу, що за 1,5 км від дому. Тому попросила свою родичку й сусідку Ганну Кушуту, 77 років, побути з малою.

— Таня — дуже жвава дитина. Удома таблетки від неї всі заховані. А Ганна Михайлівна дітей не має, часто хворіє. От і тримає ліки близько, щоби під рукою були. У неї гіпертонія і ще цілий букет різних хвороб, — розповідає Ольга Мельничук, 49 років, акушерка Ниврівської амбулаторії.

Жінка побачила, що її клофелін лежить біля порога. Кинулася до дитини, почала питати, чи брала вона таблетки. Таня сказала, що брала, й розплакалася.

— Ганна Михайлівна злякалася за дівчинку. І недаремно. Бо ж клофелін різко збиває тиск. Одразу подзвонила до нас. Таню поклали в реанімацію, — продовжує Мельничук. — За 29 років моєї роботи це перший такий випадок. Може, й не їла вона ліків, а тільки бавилася.

Дівчинці промили шлунок, поставили крапельницю. Наступного дня виписали.

Зараз ви читаєте новину «4-річна Тетяна Осадчук отруїлась клофеліном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути