пʼятниця, 09 лютого 2018 06:06

40 майданівців перевели під домашній арешт

Хроніки майдану 3–16 лютого

6 лютого 2014-го голова об'єднаної опозиції 43-річний Арсеній Яценюк публічно вимагав від президента Віктора Януковича затвердити його головою Кабінету міністрів. Його підтримав Віталій Кличко. На Євромайдані слова політиків назвали торгівлею на крові.

Віктор Янукович полетів у російське місто Сочі на відкриття зимової Олімпіади. Після офіційних заходів зустрівся з президентом Росії Володимиром Путіним. Як повернувся, поговорив телефоном із віце-президентом США Джо Байденом.

— В Україні склалася атмосфера страху, що відлякує інвестиції. Вона — жахлива для демократії та розірве країну на шматки, якщо її не зупинити швидко, — сказав Джеффрі Пайєтт, посол США в Україні.

У лікарні Укрзалізниці в Харкові Арсеній Яценюк зустрівся з ув'язненим лідером партії "Батьківщина" Юлією Тимошенко. При вході невідомі облили його зеленкою. Раніше нею поливали адвоката Сергія Власенка, лідера руху "Третя українська республіка" Юрія Луценка, нардепа Арсена Авакова.

14 лютого в дію вступив закон про амністію майданівців. Під домашній арешт перевели 40 затриманих. За два дні активісти Євромайдану звільнили будівлю Київської міськадміністрації. Це було умовою набуття чинності цього закону. Також залишили будівлі Тернопільської, Івано-Франківської, Львівської та Полтавської облдержадміністрацій.

Прокуратура закрила справи проти голови Київської міськадміністрації Олександра Попова й заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича, причетних до розгону майданівців у ніч на 1 грудня.

Зараз ви читаєте новину «40 майданівців перевели під домашній арешт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути