пʼятниця, 24 лютого 2012 08:47

4-річна Дарина випала з восьмого поверху

Автор: фото з сайта www.tsn.ua
  Чотирирічна Дарина лежить у реанімації Волинського дитячого медичного об'єднання. Вона випала з восьмого поверху. Поламала ногу і зап’ясток. Медсестри кажуть, дуже жвава дитина
Чотирирічна Дарина лежить у реанімації Волинського дитячого медичного об'єднання. Вона випала з восьмого поверху. Поламала ногу і зап’ясток. Медсестри кажуть, дуже жвава дитина

У вівторок, 21 лютого, 4-річна Дарина випала з вікна кімнати на восьмому поверсі гуртожитку на вул. Дружби народів, 2 у Луцьку. Залишилася жива.

— Вона не лучанка, приїхала до тьоті в гості з села, — каже сусідка 32-річна Оксана. Називати прізвище тітки Дарини не хоче. — Жінка перелякана. Боїться, що її до міліції потягнуть за недбалість. Вона малу до себе забрала поглядіти. Кажуть, у дитини батьків нема. Глядять по черзі то тьотя, то баба. Вона жінка хороша. Не п'є, не гуляє. На роботу вранці побігла. Працює прибиральницею на заводі.

Дівчинка поламала ногу і зап'ястя. Має кілька синців на тілі.

— То треба мати щастя, щоб пролетіти 18 метрів і вижити, — каже Оксана. — На четвертому поверсі сусіди не зняли на зиму вєрьовки для білья. Дівчинка чотири етажа пролетіла, впала на ті вєрьовки, вони розтягнулися до третього поверху і обірвалися. Дитя ще 2 метри пролетіло, впало на козирок над під'їздом. Добре, що там сніг ніхто не прибрав.

47-річний Володимир Барабасевич помітив дівчинку на дашку.

— Була восьма ранку. Я йшов на роботу на завод, — каже. — Щоранку йду через базарчик. То яблук у бабушок куплю, то кіслих огірочків. Дивлюся, бабульки позбігалися і дивляться на будинок через дорогу. А там на козирку дитинка стоїть і кричить. Повибігали навіть охоронці й касирки з супермаркету. Я подумав, якісь батьки-алкоголіки відпустили дівчинку погуляти. А як же ще вона туди залізла б? А воно ж роздягнуте було. У колготках і якійсь кофточці. У мене серце в п'ятки пішло. Удома маю внучку на два роки старшу. Одна жінка, Галя, не витримала. Побігла стукати у двері по квартирах на другому етажі, щоб дитину через окно забрали. Добре, що то так рано сталося. Усі люди вдома були. Скільки воно на тому дашку просиділо, ніхто не знає. Якби впала і знепритомніла, то так би і замерзла там.

Дарина лежить у реанімації.

— Дитина у стані середньої тяжкості, — каже Олег Тацюн, завідувач відділення анестезіології. — Урятував її ангел-охоронець. Відбулася мінімальними ушкодженнями.

— Дівчинка жвава. Такі швидше одужують, ніж спокійні дітки, — кажуть медсестри. — Нам спочатку сказала, що переплутала вікно з дверима. Потім зізналася, що просто хотіла погуляти. Прокинулася, вділася і пішла до дверей. Вони були закриті. Вирішила вийти через вікно. Бачила, як тьотя його відчиняє. Кілька разів пошарпала за ручку, воно й розпахнулося.

В обласному управлінні МНС ситуацію не коментують. Чи нестиме відповідальність тітка Дарини та її опікуни, невідомо.

— Тітку можуть позбавити опікунства через недогляд за дитиною, — каже київський юрист-консультант Сергій Лавренюк. — Але для цього потрібне рішення суду. А хто позиватиметься на тітку, яка доглядає і виховує племінницю-сироту? Справою повинна зайнятися міська комісія з прав захисту дітей. Це сталося не через недбалість, а через те, що жінка пішла заробляти гроші. Це пом'якшило б рішення суду. Насправді такі випадки можуть трапитися й у благополучних сім'ях.

Зараз ви читаєте новину «4-річна Дарина випала з восьмого поверху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути