Ексклюзиви
четвер, 08 грудня 2011 00:45

20 дерев'яних хатинок установили на Хрещатику

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Двоярусна карусель на різдвяному ярмарку на столичному Хрещатику вміщає одночасно 60 дорослих або 72 дитини. Стоятиме там до 15 січня
Двоярусна карусель на різдвяному ярмарку на столичному Хрещатику вміщає одночасно 60 дорослих або 72 дитини. Стоятиме там до 15 січня

— Бабушка, ты меня сфотографируй, как я на этой черной конячке буду кататься, — гукає 4-річна Анастасія Малихіна до 50-річної Тетяни Кулич, вилазячи на двоярусну карусель на різдвяному ярмарку по вул. Хрещатик у Києві.

— Внучка покаталася вчора раз на цих карусєлях. Сьогодні прийшлося з віддаленого спального району їхати сюди знову, — говорить Тетяна Кулич. Платить 30 грн. Дівчинка катається двічі поспіль.

Карусель для дорослих із дітьми до 5 років коштує 30 грн. Дітям без дорослих, пенсіонерам та закоханим — 15 грн. Від пар на доказ вимагають поцілунку.

Новорічно-різдвяний ярмарок на Хрещатику працює з 2 грудня. Там установили 20 дерев'яних хатинок. У середу в обід працюють 10, решта зачинені. Продають дитячі книжки, випічку, мед, новорічні сувеніри, ткацькі вироби. У кожній стоїть обігрівач "Уфо".

Львів'янин Олег Бражик, 45 років, продає вишиванки. Жіночий костюм коштує 750 грн.

— Найбільше купують щось сувенірне: віночки, стрічки, ляльки-мотанки, дітям — сорочки на новорічні утрєніки. Підійшов один батько й каже, що не хоче, аби син був у садку колобком, — буде козаком, — говорить Олег. Додає, що серед покупців найбільше туристів. — Учора приїжджала група з Фінляндії. Скупили в мене всі речі з блакитним орнаментом: пояси, рушники, зав'язки на голову.

Ярмарок організували Києво-Печерська лавра та Київська міськдержадміністрація.

— Минулого року теж будиночки виставили, але не проконтролювали, хто туди заїде. Там продавали всякі китайські ліхтарики й різний мотлох. Цього року вони ситуацію виправили. Шукали-дзвонили. Ось нас знайшли аж у Бродах, на Львівщині.

Монашка Варвара з напарницею торгують свічками, різдвяними магнітами, церковним крамом. За прилавком моляться. Кажуть, усі кошти підуть на дитячі онкологічні лікарні.

Зараз ви читаєте новину «20 дерев'яних хатинок установили на Хрещатику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути