Ексклюзиви
пʼятниця, 20 травня 2011 03:15

12 дітей отруїлися у дитсадку рибними консервами

Автор: фото з сайта www.riak.odessa.ua
  Лікар оглядає хлопчика в Одеській інфекційній лікарні. У нього, як і в 11 інших із дитсадка №140, котрих привезли на лікування, підскочила температура, почалися блювота і пронос
Лікар оглядає хлопчика в Одеській інфекційній лікарні. У нього, як і в 11 інших із дитсадка №140, котрих привезли на лікування, підскочила температура, почалися блювота і пронос

До Одеської інфекційної лікарні протягом трьох днів у важкому стані госпіталізували 12 дітей. Усім від 2,5 до 5 років.

— В пятницу забрала малого с детсадика. Все было нормально, — розповідає Ірина Балик, мати постраждалого. — Зранку в суботу у нього почалася гарячка. Дала жарознижуюче. Не допомогло. Плакав весь день, що коле живіт і нудить. До вечора легше не стало, то поїхали до лікарні. Тут побачили купу дітей із нашого садка.

Усі малі ходять у дитсадок №140 у Київському районі міста Одеса.  Жоден із батьків не міг зарадити поганому самопочуттю малечі, тому привозили до лікарні. Там зустрічали одне одного й обговорювали, що за епідемія. Зійшлися на тому, що в усіх вона починалася в один день і з однакових симптомів.

— Дітей годували в той день рибними консервами та молочною кашею, — згадує одна мати. — Наступного ранку в дочки підскочила температура, почалася блювота, потім пронос.

— У нас те саме. Я думала, що це я чимось не тим нагодувала. А як приїхала сюди, бачу, а тут майже вся наша група. Стало зрозуміло, що в садку щось дали не те, — говорить друга. — Подзвонила до знайомої Лєни. У них та ж проблема. Вона сюди не хоче. Сказала, що сама справиться.

Точну причину захворювання медики обіцяють встановити до 20 травня. Поки що дітей лікують за попереднім діагнозом гостра кишкова інфекція.

— Зараз малюки почуваються краще, — розповідає у середу Світлана Лаврюкова, головний лікар Одеської інфекційної лікарні. — Їх стан — середньої тяжкості. Ми зробили усі необхідні забори, скоро будуть результати аналізів і можна буде точно сказати, що спричинило захворювання.

Адміністрація дитячого садка №140 коментувати інцидент відмовляється. Двері закладу зачинені, на території — нікого. Зі слів батьків, у дитсадку давно немає гарячої води. А це грубе порушення санітарно-гігієнічних норм.

— Посуд та іграшки треба мити у гарячій воді. Слідкувати, щоб діти мили руки саме нею. Важливість гарячої води — дуже велика, — говорить Людмила Красницька, заввіділу епідеміології обласної санепідемстанції.

Тепер санепідемстанція перевіряє інші дитячі садки Одеси на наявність збудників кишкових інфекцій.

Зараз ви читаєте новину «12 дітей отруїлися у дитсадку рибними консервами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути