вівторок, 17 травня 2011 07:45

Міліція побила підприємців під час демонтажу кіосків

Автор: фото: Ольга КАМЄНЄВА
  Продавщиця столичного ринку Лісовий стримує міліціонера. Той хоче затримати іншу жінку, яка намагалася вирвати з рук активістів ”Союзу молоді регіонів України” плакат. Організація прийшла у понеділок підтримати демонтаж кіосків. Підприємці мало не побилися з ними, захищаючи власність
Продавщиця столичного ринку Лісовий стримує міліціонера. Той хоче затримати іншу жінку, яка намагалася вирвати з рук активістів ”Союзу молоді регіонів України” плакат. Організація прийшла у понеділок підтримати демонтаж кіосків. Підприємці мало не побилися з ними, захищаючи власність

— Ты сколько получила за день? 50 рублей? Больше ты и не стоишь, — кричить у понеділок о 10.00 підприємець зі столичного ринку Лісовий на жінку, що тримає прапор організації "Молоді регіони".

О 5.14 міліція та працівники комунального підприємства "Благоустрій" почали зносити там торгові павільйони. На ринку працюють близько 200 підприємців. Продають продукти.

— Ринок ламають, димові шашки кидають. Омоновців нагнали. Жінок побили. Там моя супруга і дочка зараз. Міліція перекрила усі входи і виходи. Не можу до своїх пробитися, — каже підприємець Володимир, 52 роки.

Чоловік та кілька десятків підприємців стоять перед входом на ринок. Перед ним півтора десятка "беркутівців". За їхніми спинами видно КамАЗ і автокран. Робітники розбирають кіоски біля Броварського шосе.

— Коли шашки кидали, наша дєвочка отруїлася. Вона уся біла була. В павільйонах над дорогою міліція двох чоловіків покалічила. Одному руку зламали, другому голову пробили. На самому базарі чоловіку ребра зламали. Ще там жінку носаками чобіт побили. Як гестапівці лютують, — говорить продавщиця м'ясного кіоску 34-річна Галина.

— На відео є кадри, де підприємці кидалися у міліцію яйцями і помідорами. Хто кинув шашку, міліція чи підприємці, не встановили, — каже Сергій Коломієць із "Комітету захисту підприємництва".

Доки розбирають павільйони, підприємці забарикадували входи на ринок. На воротах з боку метро повісили транспарант "Пане президент, припиніть рекет". Розповідають, що їх ніхто не попередив про демонтаж кіосків. У неділю ввечері ринку відключили електроенергію. За ніч у продавців м'яса, риби, молока, морозива зіпсувалися продукти.

Представник "Благоустрою", який відмовився назватися, каже: демонтаж кіосків узгоджений з прокуратурою. Під тими, що стоять біля дороги, проходить газопровід середнього тиску і високовольтний кабель. Розчищають смугу вздовж проспекту завширшки 15 м.

— Тут ринок 20 років працює. Ніколи не було проблем ні з газовиками, ні з "Київенерго". Думаю, комусь потрібна земля. Тут поставлять супермаркет. А що тисяча людей позбудеться роботи — на це їм начхати, — розповідає підприємець Микола Криворот.

Активісти "Молодих регіонів" висловили підтримку знесенню кіосків. Між ними і підприємцями ледве не почалася бійка. Розборонила міліція. 12 підприємців, які заважали демонтажу, затримали.

Зараз ви читаєте новину «Міліція побила підприємців під час демонтажу кіосків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути