середа, 14 квітня 2021 16:46

"Живуть у печерах" - Дорофєєва побувала в оселі йорданських бедуїнів

Виконавиця Надя Дорофєєва, яка стала ведучою одного з випусків тревел-шоу, познайомилася з кочівниками. Вони мешкають у пустелі Йорданії.

Під час поїздки зірка поїхала подивитися на древнє місто Петру і поспілкуватися з бедуїнами - арабами, які ведуть кочовий спосіб життя.

Автор: надане пресслужбою "Нового каналу"
  Дорофєєва познайомилася з бедуїнами
Дорофєєва познайомилася з бедуїнами

"Бедуїнів довго шукати не довелося: вони живуть просто на території Петри, у старих печерах і палацах. Влада їх не виганяє, а бедуїни за це підтримують Петру в чистоті", - зауважила Дорофєєва в тревел-шоу "Орел та Решка. 10 років" на "Новому каналі".

Ці кочівники отримують електрику від сонячних батарей, мають ґаджети та доступ до швидкісного інтернету. Бедуїни заробляють туризмом: катають на ослах, продають сувеніри та влаштовують екскурсії в своїх домівках. Артистку вони теж пустили в свою оселю та пригостили кавою. Також їй нафарбували очі традиційною підводкою кохі з золи скельного ялівцю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тіла були знайдені посеред пустелі". У світовій столиці вбивств гинуть близько 15 осіб щодня

"Це дуже важливий процес для зору. Так око вбирає усі важливі речовини, які йому потрібні. Кажуть, що зір у бедуїна, як у орла. Вони живуть у непростих умовах - сонце, пил, бруд. При цьому ви не побачите бедуїнів в окулярах, навіть якщо їм 70-80 років - бачать краще, ніж деякі молоді", - пояснив місцевий гід Таїр.

Зіркова пара Володимир Дантес і Надя Дорофєєва знялися в одному з випусків тревел-шоу. Вони стали ведучими "Орла та Решки. 10 років" і відправилися на зйомки до Йорданії. Співачка вперше взяла участь у зйомках такого шоу. Вона зазначила, що вважала роботу в тревелі набагато легшою.

Зараз ви читаєте новину «"Живуть у печерах" - Дорофєєва побувала в оселі йорданських бедуїнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути