четвер, 28 січня 2021 18:03

Зібрали першу команду космічних туристів, які полетять на МКС

Зібрали першу команду космічних туристів, які полетять на МКС
фото: spacenews.com

Американська аерокосмічна компанія Axiom Space цього вівторка назвала імена перших трьох туристів, які відправляться на Міжнародну космічну станцію. Перед польотом їх чекає 15 тижнів навчання.

Очолить місію колишній астронавт NASA 62-річний Майкл Лопес-Алеґріа. Досвідчений пілот доставить на орбіту інвесторів зі США та Канади Ларі Коннора і Марка Паті, а також ізраїльського бізнесмена Ейтана Стіббе. Про це компанія Axiom Space повідомила у Twitter.

Першу туристичну подорож за межі нашої планети здійснять на кораблі Crew Dragon, компанії SpaceX. Відповідну угоду підписали ще торік у березні. Сам політ відбудеться не раніше, ніж за рік. Місія розрахована на 10 днів. Старт із космічного центру Кеннеді.

Квиток у космічну подорож обійдеться кожному туристу в $55 млн. У витрати входить харчування, місце на МКС і зв'язок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З "Гри престолів" зроблять мультик

Список перших космічних туристів тримали в секреті до останнього, оскільки було багато чуток, що одним із членів команди стане актор Том Круз. Припущення з'явилися після того, як NASA оголосили, що співпрацюють з Крузом над фільмом про МКС.

Зараз ви читаєте новину «Зібрали першу команду космічних туристів, які полетять на МКС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути