Ексклюзиви
вівторок, 06 листопада 2012 14:36

За ночівлю в церкві беруть 1,5 тисячі гривень
12

Фото: Фото Владислава Борисюка

Киянин 34-річний Владислав Борисюк під час подорожі до Бельгії заночував у готелі-церкві.

"Увечері з групою інших туристів прогулююся вулицею Кармелітів міста Мехелен. Випадково затримую погляд на красивому католицькому соборі. Хочу йти далі, але гід зупиняє й каже: "Владиславе, нам сюди!" Заводить нас усередину церкви, і тут я так здивувався, що рота відкрив. Виявилося, це той самий готель, у якому ми ночуватимемо.

На вході гід розповідає історію того, як церква стала готелем.

"Якби я пройшов повз, то зауважив би лише красиву будівлю. Ніколи не знав би, що це — єдиний у світі готель у стінах церкви. Екскурсії приміщенням готелю проводять усім, хто заходить всередину."

Гід сказала, що в переобладнанні святого місця на готель нічого богохульного немає. Із 19 століття церква належала францисканським монахам, а у 1999 році вони виставили її на продаж. Перед цим із церкви зняли святість, 12 років тому воно стало звичайним місцем. Два роки тому тут відкрили готель.

"У цієї будівлі щаслива доля. Її досі використовують за головним призначенням — для кожного це місце може стати притулком", - продовжує гід.

Екскурсія починається від вхідних дверей. Дизайнери намагалися зберегти всі елементи церкви, яку збудували у 1867 році.

"Стоячи у холі, треба обов'язково подивитися вгору. На всіх поверхах уверх - скляна підлога, а на склепінчастій стелі видно, як світло від заходу сонця грає калейдоскопом кольорів. На підлозі зображені копії картин 19 сторіччя."

Розробникам дизайну готелю вдалося зберегти атмосферу церкви. Підлогу та стіни вкрили склом, щоб зменшити акустику, бо в готелі вона не потрібна. Кольори стін зробили темними, як у більшості церков. Також поставили лампи із м'яким світлом.

"На п'яти поверхах розмістилися 56 номерів, до яких можна дістатися сучасним ліфтом. Через особливу архітектуру церкви, у готелі немає жодного однакового номеру і однакової ванної кімнати. Інтер'єр облаштований під старовину, але номери в той же час обладнані дуже сучасно. В кожній кімнаті є кондиціонер, міні-бар, інтернет, рідкокристалічний телевізор.

Владислав зупинився у одномісному номері за півтори тисячі гривень. Це — середня ціна за ночівлю у готелі.

"Ночівля коштує дуже дорого, але час від часу не треба відмовляти собі в задоволенні. Назавжди запам'ятаю, як рано вранці прокинувся серед колон 19 сторіччя від сонця й різнокольорових променів, які падали мені на обличчя. Світло пробивалося через товсте скло древніх вітражів. Коли виходив із готелю, обернувся назад. Дивлячись на церкву, досі не вірив, що всередині можна таке створити."

 

Зараз ви читаєте новину «За ночівлю в церкві беруть 1,5 тисячі гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути