середа, 08 лютого 2012 14:45

В автобусні тури не можна одягати вузькі джинси

В автобусні тури не  можна одягати  вузькі джинси

"У зв'язку з морозами багато автобусних турів у Європу подешевшало", --розповідає працівниця столичного тургенства "Поїхали" Ольга Салівонова.

"Хоч у Європі теж мінус добрячий, боятися нічого. Готелі і автобуси гарно опалюються, а те що світловий день короткий –  не страшного. Погуляти по нічній Празі чи Відню, які просто неймовірно гарні, -- у задоволення будь-якому туристу.

Жінка дає кілька порад, що взяти з собою у автобусну екскурсію, аби подорож була комфортною.

-У поїздці ви багато часу проводитиме саме в автобусі. Розділіть ваш багаж на дві частини. Найнеобхідніше - паспорт, продукти, деякі предмети одягу та гігієни - візьміть з собою в салон автобуса. Інше лежатиме у багажному відсіку аж до прибуття в готель.

У багажник автобуса помістіть рюкзак, маленький чемоданчик або спортивну сумку. Часто в готелях, в яких зупиняються туристичні групи, немає ліфтів. А номер вам може дістатися і на 4-му поверсі. Куди простіше по сходах нести щось у своїх руках, ніж піднімати по кожній сходинці валізу. Найзручніший варіант - це рюкзак і сумка. Перший ви дістанете з багажного відділу, надягнете (на спині вага здається меншою), а в руки зможете взяти сумочку з салону автобуса. Навіть спортивна сумка, яку ви зможете надіти на плече, буде куди зручнішою від валізи.

Одягу треба брати мінімум. Причому беріть такий, щоб не пожмакався. Взуття – найзручніше, бо доведеться багато ходити. В автобус можна взяти домашні тапочки, щоб перевзутися і дати відпочинок втомленим ногам.

Візьміть у поїздку електроприлади, необхідні особисто вам: фен, кип'ятильник, зарядні пристрої, які повинні мати європейську вилку або перехідник.

У салон автобуса захопіть плед, щоб укриватися вночі. Необхідна маленька подушечка: надувна, чи проста.

Не надягайте в автобус вузькі джинси. Як правило, вони погано тягнуться, що доставить дискомфорт. Вам буде складно згинати ноги.

Добре мати багато вологих серветок для гігієни.

Щоб міцніше спати під час нічних переїздів, візьміть ватні тампони для вух.

Не забудьте про таблетки від болю голови, живота – адже доведеться пробувати  незнайому їжу. Про всяк випадок краще запасіться болезаспокійливими засобами. Візьміть в дорогу і таблетки, що скріплюють.

Більшість автобусів міжнародного класу має біотуалет, однак ємність його обмежена, і тому призначений він для екстрених випадків. Автобус робить кожні 3-4 години технічні зупинки на 30-40 хв. Цього часу достатньо для легкого "перекусу" в кафе, користування стаціонарним туалетом. Іноді туалет буває платним, закладіть в бюджет поїздки близько 10 євро на це.

Не забудьте взяти з собою ті речі, які допоможуть вам скоротити час поїздки в автобусі під час переїздів. Це книги, плеєр, карти, газети з кросвордами.

Беріть багато бутильованої води. Вона може знадобитися не тільки в автобусі, а й у готелях.

Візьміть чашку, ложку, термос, їжу для перекусів, яка не зіпсується протягом тижня: шоколад, горіхи, фрукти, вакуумну нарізку, чіпси, пакетики з чаєм та кавою, - розповіла пані Оля.

Також вона додала, що у поїздку не варто брати внутрішній український паспорт, більше одного блоку сигарет, більше літра міцних спиртних напоїв та дорогі прикраси.

Зараз ви читаєте новину «В автобусні тури не можна одягати вузькі джинси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути