Ексклюзиви
понеділок, 27 серпня 2012 11:13

У Шрі-Ланці пригощають стравами з варанів та мавп
36

Краще відвідувати Шрі-Ланку з листопада по березень
Фото: Фото: Андрій Зорик
На гірських дорогах доведеться їздити по безкінечних серпантинах
У Шрі-Ланці можна зустріти факірів

"Найкраще відвідувати Шрі-Ланку з листопада по березень. В інші місяці погода несприятлива для відпочинку: стоїть страшенна спека або постійно ідуть дощі", - каже львів'янин Андрій Зорик. Він разом зі своєю дівчиною подорожував Шрі-Ланкою на мотоциклі.

Брали на прокат мотоцикл, щоб зекономити. Оренда коштує від 10 до 20 доларів з в день. Ще 50 доларів заплатили за страховку. Ціна на бензин така ж, як і в Україні.

Дороги в Шрі-Ланці рівні і гладенькі. На гірських дорогах доведеться їздити по безкінечних серпантинах із неймовірними краєвидами. Дивитися лише на дорогу в цих місцях неможливо.

Ночували в гест-хаузах. Це — 1-2-зіркові готелі з мінімальним набором зручностей. Двомісний номер коштує від 7 до 13 доларів. Єдиний недолік — там ніколи не буває гарячої води.

Поліцейські зупиняли лише для того, щоб на нас подивитися. Показував їм права свого друга, на якого я не дуже схожий. Та вони нічого не помітили.

Цейлонські чайні плантації — це безкраї пагорби із смарагдовими кущами. Поміж ними ходять жіночки і збирають листочки. За день кожна працівниця має зібрати 20 кілограмів листя. Поблизу плантацій знаходяться заводи, де сушать і фасують чаї. При кожному є магазин і літнє кафе, де можна попити чаю.

Алкоголь продається лише в спеціалізованих магазинах. Пиво дороге — один долар за пляшку. З міцних напоїв варто спробувати арак — кокосову горілку. Найкраще вона смакує разом з імбирним безалкогольним пивом.

Шрі-ланкійська кухня дуже гостра. Обов'язково треба спробувати морепродукти, вони тут дуже дешеві. На березі океану біля кожного ресторану можна самостійно вибрати рибину чи креветки. Їх приготують прямо на ваших очах. В багатьох місцях пропонують скуштувати страви з черепах, варанів, крокодилів, змій та мавп.

Мавпи зустрічаються так часто, як у нас собаки. В парках на дорогах бігають величезні варани, а на вулицях вільно розгулюють слони.

Місцеві жителі часто знають російську. За радянських часів вони навчалися в колишніх країнах СРСР. Ми навіть зустріли лікаря, який вчився у Харкові.

Найбільшим щастям туристи вважають споглядання сходу сонця з вершини Адамс-пік. Щоб опинитися там вчасно, треба кілька годин підніматися крутою дорогою в суцільній темряві.

Зараз ви читаєте новину «У Шрі-Ланці пригощають стравами з варанів та мавп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути