Ексклюзиви
середа, 27 січня 2021 14:17

"Сире м'ясо схоже на тартар". Ведуча тревелу скуштувала національну страву Ефіопії
3

Ведуча скуштувала сире м'ясо
Фото: надане пресслужбою "Нового каналу"
Ведуча скуштувала сире м'ясо
Ведуча скуштувала сире м'ясо

Ведуча тревел-шоу Василіса Хвостова відправилася до Ефіопії. Знайомство з культурою та звичаями місцевих почала з транспорту "тук-тук". Після чого скуштувала традиційну страву ефіопців.

"У кафе сиділи чоловіки та їли справжнє сире м'ясо. Ця страва вважається в Ефіопії національною. Вона складається з 3 компонентів: "тібс" - шматки сирої яловичини, "аваре" - 3 гострі та пряні соуси - та "інджера" - місцевий хліб, схожий на млинці. Вживають це так: відрізають невеликий шматок, замотують у хліб "рулетиком" та вмочують у соус. Їдять ефіопці правою рукою, тому що лівою зазвичай підтираються. До речі, дізналася, чому вони взагалі їдять сире м'ясо. За однією з версій, під час воєн місцеві зрозуміли, що дим від смаження м'яса на вогнищі видає їхнє місцезнаходження ворогам, тому вирішили їсти його сирим", - розповіла ведуча тревелу "Орел та Решка. Чудеса світу", що показує "Новий канал".

Хвостова запевнила, що страва виявилася смачною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Усе в кістках". Ведуча показала незвичні місця поховань в Туреччині

"М'ясо схоже на тартар. Головне - не переборщити з гострим соусом, як це зробила я", - додала вона.

Тревел-шоу "Орел та Решка" відзначає ювілей. Творці проєкту на честь 10-річчя запросили знаменитостей на роль ведучих. У 10 випусках будуть показувати різні локації відомі артисти.

Зараз ви читаєте новину «"Сире м'ясо схоже на тартар". Ведуча тревелу скуштувала національну страву Ефіопії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути