Ведуча тревел-шоу Василіса Хвостова відправилася до Ефіопії. Знайомство з культурою та звичаями місцевих почала з транспорту "тук-тук". Після чого скуштувала традиційну страву ефіопців.
"У кафе сиділи чоловіки та їли справжнє сире м'ясо. Ця страва вважається в Ефіопії національною. Вона складається з 3 компонентів: "тібс" - шматки сирої яловичини, "аваре" - 3 гострі та пряні соуси - та "інджера" - місцевий хліб, схожий на млинці. Вживають це так: відрізають невеликий шматок, замотують у хліб "рулетиком" та вмочують у соус. Їдять ефіопці правою рукою, тому що лівою зазвичай підтираються. До речі, дізналася, чому вони взагалі їдять сире м'ясо. За однією з версій, під час воєн місцеві зрозуміли, що дим від смаження м'яса на вогнищі видає їхнє місцезнаходження ворогам, тому вирішили їсти його сирим", - розповіла ведуча тревелу "Орел та Решка. Чудеса світу", що показує "Новий канал".
Хвостова запевнила, що страва виявилася смачною.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Усе в кістках". Ведуча показала незвичні місця поховань в Туреччині
"М'ясо схоже на тартар. Головне - не переборщити з гострим соусом, як це зробила я", - додала вона.
Тревел-шоу "Орел та Решка" відзначає ювілей. Творці проєкту на честь 10-річчя запросили знаменитостей на роль ведучих. У 10 випусках будуть показувати різні локації відомі артисти.
Коментарі