Ексклюзиви
неділя, 17 липня 2022 13:23

Побачити гори з висоти птаха – які оглядові підйомники працюють в Карпатах

Цього року сезон відпусток в Україні відрізняється від попередніх. До моря в Україні туристи доступу не мають. Закордон теж можуть виїхати не всі. Тож багато українців їдуть в Карпати, які стали ще більш популярною туристичною локацією. Крім того, в західні регіоні евакуювалися тисячі людей через повномаштабну війну. Українські гори пропонують багато видів дозвілля. Можна відвідати оглядові підйомники Карпат.

Які канатні дороги працюють в горах на Львівщині, розповідає Gazeta.ua.

Погар

Підйомник на гору Погар – знаходиться недалеко від центру Славська. Це двокрісельний витяг, довжина якого 1060 метрів. Біля підніжжя Погара є кілька кафе. Також там є столики, де можна перепочити. Біля гори Погар є річка, де можна купатися та засмагати.

Час роботи: субота-неділя 10:00-17:00. В літню пору витяг запускається лише для груп, треба завчасно повідомити про прибуття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мальовниче озеро та оборонний замок: що варто подивитися в Тернополі

Де: ліворуч від в'їзду до Славська, навпроти турбази "Перлина Карпат", недалеко від стадіону і залізничного вокзалу.

Ціни: підйом для дорослих в один бік – 100 гривень, в обидва боки – 150 гривень. Для дітей до 12 років в один бік – 50 гривень, в обидва боки – 100 гривень. Діти до 6 років – безкоштовно у супроводі дорослих.

Автор: Твоє Місто
  Працює підйомник на гору Погар
Працює підйомник на гору Погар

Захар Беркут

Двокрісельний витяг "Захар Беркут" знаходиться у Волосянці на Стрийщині. Канатна дорога піднімає на гору Високий Верх - 1244 м. Довжина підйомника – 2710 метрів. Час підйому – 35 хвилин. На горі біля станції витягу є ресторан, ярмарок із сувенірами, напоями та стравами. Є можливість покататися на конях та квадроциклах. Також є пішохідна та велосипедна траси різних рівнів складності.

З вершини гори Високий Верх відкриваються краєвиди на довколишні гори Сколівських Бескидів. З вершини можна побачити гори Верховинського Вододільного хребта.

Час роботи: щоденно, крім понеділка, з 9:00 до 19:00. Останній підйом здійснюють о 17:45, а останній спуск – о 18:30.

Де: с. Волосянка, готель "Захар Беркут".

Ціни: оглядовий дорослий квиток в обидва боки – 250 гривень, оглядовий повний дитячий квиток – 150 гривень, оглядовий повний квиток для учасників АТО та бойових дій – 150 гривень.

Автор: inlviv.in.ua
  Можна піднятися на гору "Високий верх"
Можна піднятися на гору "Високий верх"

Буковиця

Можна також піднятися на гору Буковиця. Там працює чотирикрісельна канатна дорога. Висота гори – 625 метрів. Довжина канатної дороги – 800 метрів.

На вершині гори є траса з розвагами для велосипедистів та літнє кафе. Також можна прогулятися до оглядової 15-метрової вежі на горі Цюхів Верх, відстань до якої складає 6 кілометрів.

Час роботи: щоденно з 11:00 до 19:00. Виїзд і спуск тривають 8 хвилин.

Де: місто Борислав, вул. Тустановицька, 185.

Ціни: квиток для дорослого в обидва боки – 100 гривень, для дітей – 80 гривень.

Автор: Вікіпедія
  Працює витяг на гору Буковиця
Працює витяг на гору Буковиця

На Львівщині є 23 водойми, де дозволено купатися. Найбільше їх у Львівському районі – 11. Але безпосередньо у Львові офіційно купатися не можна ніде.

Хоча в місті є близько 80 водойм, жодна з них не облаштована для купання. Проте кілька чистих озер все ж є популярними місцями відпочинку серед львівʼян.

Зараз ви читаєте новину «Побачити гори з висоти птаха – які оглядові підйомники працюють в Карпатах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути