Ексклюзиви
середа, 16 вересня 2020 14:46

ООН назвала шокуючі втрати світового туризму через пандемію

ООН назвала шокуючі втрати світового туризму через пандемію
Туристичний світовий сектор через це втратив 460 мільярдів доларів. Фото: pixabay

За перше півріччя 2020 року туристичний потік у світі скоротився на 65%.

Причиною стало те, що країни закрили кордони та запровадили обмеження на поїздки через пандемію Covid-19, пишуть 24 Новини.

За підрахунками Всесвітньої туристської організації ООН, через значне падіння попиту не відбулося понад 440 млн міжнародних поїздок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МОЗ оновили список країн зеленої та червоної зон

Туристичний світовий сектор через це втратив $460 млрд. Це приблизно в 5 разів більше, ніж збитки від міжнародного туризму, які зафіксували 2009-го в умовах глобальної економічної кризи.

В Азії туристичний потік скоротився на 72%. У Європі він знизився на 66%. В Африці та на Близькому Сході - на 57%. В Америці - на 55%.

В ООН бачать можливі позитивні сценарії на 2021 рік. Поступове та лінійне скасування обмежень на поїздки, поява вакцини й лікування допоможе повернути мандрівників. Проте повернення до рівня 2019-го з точки зору туризму займе від 2 до 4 років.

Українці поки що не можуть поїхати в будь-яку країну. Пандемія Covid-19 триває, тому у світі запроваджують різні обмежувальні заходи. Міністерство закордонних справ України створило інтерактивну карту, де можна подивитися, в яку країну українці можуть в'їхати та за яких умов.

До кінця вересня зовнішні кордони ЄС не відкриють для українців. Українські дипломати ведуть індивідуальний діалог із країнами Європейського Союзу щодо послаблення обмежень на поїздки, обмінюючись даними, про це заявила віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

Зараз ви читаєте новину «ООН назвала шокуючі втрати світового туризму через пандемію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути