середа, 09 червня 2021 11:20

"Не можуть скласти два і два, не вміють писати" - ведучий тревелу познайомився з кенійцями
3

Ведучий тревел-шоу "Орел та Решка. Земляни" Кирило Макашов у новому сезоні відправився до столиці Кенії Найробі. Він переночував в одному з районів столиці - Кібера.

У тревелі, що показує "Новий канал", Макашов зазначив, що звичайний турист може переночувати в дешевому готелі або зняти ліжко в хостелі.

"Але обов'язок ведучого нового сезону змушував мене жити, як місцеві, і спілкуватися з ними", - пояснив чоловік.

У Кібері без світла й каналізації проживає майже мільйон людей. Вони переслідують перехожих на вулиці та просять грошей.

Особистих туалетів тут немає. Місцеві бізнесмени встановлюють дірку в землі, яка розрахована на близько 200 мешканців
Фото: надане пресслужбою "Нового каналу"
У Кібері без світла й каналізації проживає майже мільйон людей
Кімнату орендувати можна за тисячу шилінгів (близько 250 грн)

"У нетрях живуть зовсім інші кенійці, ніж у самому місті. Вони не можуть скласти два і два, не вміють писати, часто не знають англійської мови. Вони приїжджають у Найробі з далеких сіл у пошуках кращого життя, але все, що можуть собі дозволити, – це Кібера", - розповів Макашов.

Особистих туалетів тут немає. Місцеві бізнесмени встановлюють дірку в землі, яка розрахована на близько 200 мешканців. Кожен похід до туалету коштує 10 шилінгів (близько 2 грн 50 коп.). Кімнату орендувати можна за тисячу шилінгів (близько 250 грн).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Каньйон Матка й місто ляльок. Що варто відвідати в Північній Македонії

"Я розумів, що від цього місця не варто багато очікувати, але хотілося хоча б якогось комфорту. Під ногами – рів, у який стікає вся каналізація, запах жахливий. У кімнаті не було душу, туалету, кухні – нічого. Тільки ліжко, тумбочка і купа старих речей. Виглядає це все дуже жахливо, не знаю, як тут можуть жити люди. Це місце непридатне для життя. Вночі було жахливо холодно й неприємно, огидно. Хтось шумів за дверима, діти галасували допізна. Хотілося звідти втекти за першої ж можливості, що я і зробив", - поділився ведучий.

Ведуча Василіса Хвостова з тревел-шоу показала унікальні печери. Під час подорожі Швейцарією вона та її співведучий Антон Зайцев насолоджувалися красою гори Маттерхорн. Також Хвостова побувала в надрах льодовика.

Зараз ви читаєте новину «"Не можуть скласти два і два, не вміють писати" - ведучий тревелу познайомився з кенійцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути