четвер, 05 грудня 2013 16:25

На повний місяць у Шрі-Ланці забороняють їсти м'ясо та пити алкоголь
17

Фото: Фото надані Ігорем Роспаднюком

На Шрі-Ланці почався курортний сезон для туристів після тривалих дощів. Триватиме до травня. Що слід знати, їдучи в екзотичну країну розповів 28-річний Ігор Росподнюк з Вінниці.

Хотіли покататися на слонах, відвідати чайні плантанції, зайти до Храму Будди у Канді та просто побути на березі індійського океану. Коли приземлилися у Коломбо, відразу поміняли валюту на рупії. Чек зберегли до кінця поїздки. При вильоті з країни невитрачені місцеві гроші поміняли за курсом купівлі.

Відпочинок на Шрі-Ланці відносно недорогий. За 15 тисяч гривень обійшовся переліт, проживання і харчування у готелі. На шведському столі вибирали страв китайської, шрі-ланської, європейської кухні. Завжди стояли банани і ананаси, натуральні соки з манго та маракуйї.

Найбільший недолік готелей у тому, що їх використовують для весільних церемоній. Якщо на час курортного сезону замовлять приміщення для цих урочистостей, туристів можуть виселити. В знак компенсації подарують на той день екскурсію. Ми відпочивали у місті Ваддува в готелі "Villa-Okean". В перший день чекали до 2-ї години дня, щоб поселитися, хоча прилетіли зранку. Раніше ніяк. Наприкінці туру нам подарували безкоштовну екскурсію до Слонового розплідника аби тільки нас виселити на той день.

У готелі можуть підставити з наркотиками. Охоронці, прибиральниці та інші працівники готелю за долар пропонують марихуану. Якось  підставили американку, розвели на гроші. Тому варто дуже добре розпитувати у гіда ці нюанси. Корисно поговорити з туристами, які вже відпочивають декілька днів. Підкажуть з ким поїхати на екскурсію.

Є ресторани для місцевих, але якщо бачать туристів, ціни на страви піднімають удвічі. Можна зекономити на купівлі коштовному камінні та кориці. Місцеві удвічі піднімають ціну з умовою, що покажуть, як добувається та обточується камінь і кориця. 

Ми якраз відпочивали на повний місяць. Тоді забороняють їсти будь-яке м'ясо та пити алкоголь. Навіть риби та пива ні в якому магазині не продадуть. Але не всі зважають на заборону і прагнуть підзаробити. В одному кафе нас упізнали і продали нам потай по пляшці пива. Хоча за квартал, в іншій забігайлівці продали б пиво утричі дорожче.

За 10 км від готелю туристів везуть в один магазин сувенірів. Там найдорожчі товари. За два магазини — їх вартість утричі менша. Якщо ми в першому магазині купили котонову футболку з зображенням слона за 1200 рупій, то через один бутик продають за 400 рупій. А в слоновому розпліднику шріланець віддавав взагалі за 125 рупій.

Варто з Шрі-Ланки привезти чаю. По ціні він однаковий, але там він справжній, без домішок. Але дозволяють вивозити не більше 2 кг. Туристів дивують червоними бананами, ананасами та рисом. Але в нас такого не купиш. А за смаком не відрізняються від звичайних. Дешевше скуповуватись на базарах чи у супермаркетах.

Зараз ви читаєте новину «На повний місяць у Шрі-Ланці забороняють їсти м'ясо та пити алкоголь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути