Ексклюзиви
субота, 03 листопада 2012 14:15

На острові Суматра туристи вночі йдуть у джунглі, щоб побачити тигрів
10

Фото: Фото: Марія Шайдрова

Національний парк "Керінчі" - є скарбом ЮНЕСКО та гордістю Індонезії. Розташований парк біля міста Джамбі (острів Суматра). Він відомий своєю природою, екзотичними птахами й тваринами. Саме тут вирощують чай, який імпортують в інші країни, і також гора Керінчі, вершина якої є найвищою точкою острова.

В джунглях не спекотно, а холодно та сиро.

Для того, щоб повноцінно провести час в парку, варто замовити кімнату в невеличких "home-stay" та домовитись з гідом. Гід для групи людей буде коштувати близько 200 тисяч рупій (240 грн), а кімната десь 35 грн (місце для однієї особи).

В парку є багато маршрутів та варіантів проведення часу. Від вас залежить, чи будете ви підніматись на вершину гори через джунглі (3805 метрів), де відкриваються мальовничі краєвиди, а також близько п'яти вулканів, які розташовані на території, чи здійснюватимете подорож до озера через чайні плантації.

Є навіть такі пропозиції, як нічні тури в джунглі для того, щоб побачити тигрів. Але, чесно кажучи, тигрів побачити важко, так як і слонів, які теоретично повинні жити на території парку.

Крім, дикої, необладнаної частини в національному заповіднику є "просто парк", де можна знайти водоспад та незвичних тропічних рослин. В цьому парку є 17 різновидів унікальних, притаманних тільки Суматрі птахів. А всього, існує близько 370 видів птахів та 4 тисячі видів рослин. Під час нашого підйому на гору Керінчі ми зустріли двох "спостерігачів птахів" з Великобританії та Австралії, як вони себе називали.

Як говорять досвідчені мандрівники, для того, щоб дослідити парк потрібно там бути не менше одного тижня. Тільки тоді всі його скарби просто не будуть вже захованими.

Зараз ви читаєте новину «На острові Суматра туристи вночі йдуть у джунглі, щоб побачити тигрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути