понеділок, 07 вересня 2020 12:00

Лоукостер запровадив плату за місця поруч

Лоукостер запровадив плату за місця поруч
Послуга коштує 12 євро за переліт в одну сторону і 24 євро за переліт в обидві сторони. Фото: pixabay

Збір за гарантоване надання місць поруч у салоні літака дорослим мандрівникам, що летять разом, запровадила авіакомпанія Wizz Air.

Тільки двоє дорослих пасажирів можуть скористуватися новою послугою "Місця поруч", якщо вони купують квитки в рамках одного бронювання за тарифом Basic без включеного вибору місць, повідомляє avianews.com.

Послуга коштує €12 за переліт в одну сторону і €24 за переліт в обидві сторони. Якщо бронювання оформляється відразу туди-назад, збір необхідно сплатити в обидві сторони. У компанії стверджують, що оплата збору не дозволяє вибирати місця, але гарантує посадку поруч у салоні. При цьому пасажири точно не можуть розраховувати на розміщення в аварійних рядах і перших рядах поруч зі входом в літак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Wizz Air скасував рейси з України в Естонію: в чому причина

Пасажири зможуть дізнатися номери місць тільки після проходження онлайн реєстрації, яка відкривається за 48 год. до часу вильоту. У звичайному випадку система реєстрації може розсадити пасажирів, які не вибрали місця, навіть з одного бронювання в різних частинах салону. Це дозволяє авіакомпаніям заробляти додаткові гроші на зборі за вибір місць або на продажу дорожчих тарифів із включеним вибором місць.

2015 року Wizz Air почав надавати конкретні місця в посадкових талонах усім пасажирам. Досі лоукост застосовував вільну розсадку, коли пасажир при вході в салон міг зайняти будь-яке вільне крісло, крім місць в перших і аварійних рядах.

Однак така політика дозволяла обмежено заробляти на виборі місць шляхом продажу тільки пріоритетної посадки.

Оформлення посадкових талонів в аеропортах на стійках реєстрації SkyUp стає платним. Із 1 вересня 2020-го нове правило діятиме для рейсів по Україні, а з 1 жовтня 2020 року - для міжнародних. Безкоштовно зареєструватися можна онлайн в особистому кабінеті користувача на сайті авіакомпанії. Вартість оформлення посадкового талону в аеропорту становитиме €18.

Зараз ви читаєте новину «Лоукостер запровадив плату за місця поруч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути