понеділок, 23 жовтня 2017 11:10

Куди можна потягом дістатися з України: всі напрямки та ціни

Куди можна потягом дістатися з України: всі напрямки та ціни
Потяг Львів-Варшава. Фото: ukr.media

З 11 червня в Україні діє безвізовий режим з Євросоюзом. Це значно полегшує життя туристам. Взяв біометричний паспорт — і поїхав, без витрат, хвилювань та черг у спробі отримати візу. Безумовно, приємним наслідком безвізу є вдосконалення транспортного сполучення з країнами Євросоюзу.

Gazeta.ua підготувала добірку всіх напрямків, куди можна доїхати з України потягом без пересадок.

Є 7 європейських країн, куди курсують потяги з України. Це Польща, Словаччина, Угорщина, Чехія, Румунія, Австрія, Болгарія.

1. Польща. Відразу до чотирьох польських міст можна дістатися з України. Це коштує від 189 грн.

Варшава

З Києва можна дістатися у Варшаву щоденно за 2400 грн. Поїзд відправляється о 16:41 з київського вокзалу та прибуває о 8:00 у Варшаву. Тривалість поїздки 15 год 19 хв. Цей потяг також зупиняється у Любліні.

Зі Львова у Варшаву відправляється щоденний потяг о 22:15, прибуває о 9:31. Тривалість — 11 год 16 хв.

Перемишль

Потяги Інтерсіті № 705 та 715 курсують за рейсом Київ-Перемишль щоденно. Проходять через Вінницю, Хмельницький, Тернопіль, Львів. Квиток з Києва коштує 456 грн, зі Львова — 189 грн. Тривалість маршруту - 7 год. 40 хв. В Перемишлі можна зробити пересадку для подальшої подорожі Польщею та іншими країнами.

Також Укрзалізниця анонсувала запуск нового потягу Одеса-Перемишль, який з 10 грудня ходитиме щодня. Він зупинятиметься у Жмеринці, Тернополі, Хмельницькому, Львові.

Вроцлав

До Вроцлава можна доїхати зі Львова за 1700 грн через Перемишль, Тарнов, Краків. Потяг щоденно відправляється о 22:15. Тривалість поїздки - 11 год. 15 хв.

Хелм

Ще один новий маршрут Укрзалізниці - Здолубнів-Хелм. З 29 жовтня він курсуватиме щоденно через Рівне та Ковель. Дістатися до польського Хелма можна за 5 год 40 хв., купивши квиток за 356 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Одеси їздитиме потяг у Польщу

2. Словаччина — 2200 грн за 30 годин подорожі.

З Києва можна потрапити відразу до столиці. Потяг Київ-Братислава № 771 ходить п'ять днів на тиждень, крім четверга та п'ятниці. Відправляється із залізничного вокзалу о 23:42 та прибуває в Братиславу через 30 з половиною годин. Йде через Хмельницький, Тернопіль, Львів, Кошице, Зволен та ін.

3. Чехія. Безпересадкова подорож у причіпному вагоні коштує 2950 грн.

Потяг Київ-Прага ходить щоденно. Квиток коштує 2950 грн. Їде 32 год. 40 хв. по території України, Словаччини та Чехії. Маршрут частково збігається з братиславським напрямком. В Угорщині частину вагонів з пасажирами до Праги чіпляють до іншого потяга. Так українці дістаються до Праги без пересадок.

4. Угорщина. Від столиці до столиці за 1900 грн.

Щоденний потяг Київ-Будапешт відправляється з вокзалу о 21:08, о 6:20 заїжджає у Львів. Загальна тривалість подорожі — 22 год. 29 хв.

5. Румунія. До Бухареста можна потрапити один раз на тиждень за 2175 грн (ціна на квиток з Києва).

Потяг з Києва до Бухареста № 117 ходить один раз на тиждень по п'ятницях, відправлення о 20:05. Проїжджає Вінницю, Хмельницький, Кам'янець-Подільський, Чернівці (тут стоїть майже 2 години). На території Румунії зупиняється в містах Вікшани, Сучава, Бакеу.

Тривалість поїздки до Бухареста — 27 год. з Києва, 13 год. з Чернівців.

6. Австрія. Київ-Відень — новий напрямок від Укрзалізниці.

10 грудня Укрзалізниця запускає новий безпересадковий вагон Київ-Відень. Він курсуватиме щоденно. Відправлення з Києва — о 14:07, зі Львова — о 21:00. О 8:20 наступного дня буде зупинка в Будапешті, а об 11:21 вагон прибуває до Відня. Вагон вміщує до 30 пасажирів, вартість квитків поки що не відома.

7. Болгарія. Сезонний маршрут для зручності туристів.

В червні цього року пустили причіпний вагон до Варни з Києва у складі потягу Мінськ-Варна. За 38 годин подорожі треба віддати 2840 грн. Курсував він лише влітку, коли був сезон туризму в Болгарію. Укрзалізниця не повідомляє, коли рух в цьому напрямку буде відновлений.

Крім західного напрямку, з України курсують потяги і до північних та східних сусідів. Правила в'їзду до Росії не змінились — потрібен лише внутрішній паспорт. А от в Білорусь з 2017 року можна потрапити тільки при наявності закордонного паспорта.

8. Росія. Всі дороги ведуть до Москви: 11 рейсів з різних міст України. Квиток з Києва коштує від 1400 грн.

З різних міст України ходить 11 різних потягів до Російської Федерації. Всі вони курсують до Москви. Щоденні рейси є з Києва, Одеси, Львова, Чернівців, Ковеля.

Також, до Москви можна потрапити з Хмельницького, Жмеринки та багатьох проміжних станцій.

Тривалість подорожі з Одеси до Москви — 24 год., зі Львова — майже 25 год., з Хмельницького — 19 год., з Чернівців (через Івано-Франківськ) — 34 год.

Найшвидший маршрут з Києва — це експрес 006К. Потяг робить лише одну півгодинну зупинку в Конотопі. Тому вся подорож займає 13 год 15 хв. Плацкартне місце коштує 1673 грн. Трохи дешевше обійдеться квиток на звичайний потяг 074 — 1420 грн, поїздка триває 14 год.

9. Білорусь. Митний та паспортний контроль пасажири проходять при посадці. Ціна від 1033 грн.

До Мінська з України ходить два поїзди: 086 з Києва та 094 з Одеси.

Київський потяг відправляється о 21:31, йде через білоруські міста Гомель та Бобруйськ. Час в дорозі — 10 год. Вартість квитка з Києва від 1033 грн.

Потяг з Одеси відправляється о 14:58, проїжджає Вінницю, Київ, Ніжин, Чернігів, Гомель, Бобруйськ. Тривалість поїздки — майже 23 год. Квиток з Одеси коштує 1469 грн.

Зазначимо, що купити квитки онлайн на сайті uz.gov.ua можна не на всі міжнародні потяги. Зараз це напрямки в Білорусь, Росію, а також Київ – Львів – Перемишль та Здолбунів – Рівне – Хелм. На інші потяги до Європи квитки можна придбати лише в касах Укрзалізниці.

Зараз ви читаєте новину «Куди можна потягом дістатися з України: всі напрямки та ціни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути