пʼятниця, 01 грудня 2017 17:20

Ідея для туру вихідного дня: село Ворохта у Карпатах
14

Фото: Олег БОЖКО

Ворохта – мальовниче село і відомий гірськолижний курорт у Карпатах. Селище міського типу знаходиться на Івано-Франківщині, на висоті 850 метрів над рівнем моря. Ворохта – ідеальне місце для маршруту вихідного дня, якщо ви хочете ненадовго з'їздити у Карпати.

Такожце місце – прекрасна ідея для довготривалого відпочинку. Село розташоване в долині річки Прут і на території Карпатського національного заповідника.

Автор: Олег БОЖКО
 

У Ворохті відпочинок на різний смак знайдеться для будь-якої пори року: влітку тут відпочивають у лоні українських гір, влаштовують піші і велосипедні прогулянки, а взимку катаються на лижах і, звісно, піднімаються в гори. Цей курорт цінний також особливим мікрокліматом, корисним для здоров'я. Недалеко від Ворохти – знаменита гора Говерла. Саме із Ворохти часто починають піші маршрути для того, щоб потім піднятися на цю гору.

Автор: Олег БОЖКО
 

У Ворохті для лижних перегонів готують українських спортсменів. Тут є кілька підйомників. У селі діє лижна школа і пункти, де можна орендувати гірськолижне спорядження. У зимовий сезон тут встановлюють додаткові підйомники.

Свою назву село Ворохта отримало на честь солдата і народного умільця Михайла Ворохти, який мешкав тут 17 сторіччі. Михайло зробив ткацький верстат, і з того часу у цій місцевості почало розвиватися ткацьке ремесло. Перші місця відпочинку для туристів у Ворохті почали облаштовувати ще наприкінці 1800х років.

Автор: Олег БОЖКО
 

Віадуки – особлива візитна картка Ворохти. Ці кам'яні залізничні мости були збудовані тут ще у 19 сторіччі. По них тут свого часу проходила перша залізниця, яку збудували у цій місцевості. Сама ці віадуки – популярне місце для фотографій туристів, які вони публікують у соцмережах під час відвідування Ворохти.

Автор: Олег БОЖКО
 

Прогулюючись по селу, можна помітити, що на багатьох будинках збереглася оригінальна декоративна різьба і незвичне для інших регіонів оформлення приватних будинків і вілл. Такі будинки датуються 19 сторіччям.

У Ворохті також варто побачити унікальні дерев'яні церкви імені святих Петра і Павла, датовані 18 сторіччям. Також – церкву Різдва Пресвятої Богородиці 1924-1925 років.

Зараз ви читаєте новину «Ідея для туру вихідного дня: село Ворохта у Карпатах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути