Ексклюзиви
вівторок, 06 лютого 2018 10:00

І лижі, і сноуборд: де в Європі бюджетно покататися?

І лижі, і сноуборд: де в Європі бюджетно покататися?
Як отримати максимум вражень при мінімальних витратах? Корисні поради. Фото: 0312

Зима стрімко закінчується: тільки відгриміли новорічні салюти, а третина фейсбуку зайнята рецептами першотравневого барбекю. Але попереду - Олімпіада, рекорди ваблять... Їхати в Корею - далеко, та й мерзнути на глядацькій трибуні зовсім не хочеться. Набагато крутіше вболівати за наших біатлоністів біля каміна з видом на підйомник, а в рекламних паузах дражнити друзів в Мережі класним відео свого вдалого спуску.

Буковель, Сент-Моріц і Мерібель залишимо на майбутнє. Сніг однаково холодний, траси вкатані типовим устаткуванням - навіщо переплачувати за магнітик з видом Куршевеля?

Як розпланувати свій олімпійський маршрут за принципом: максимум вражень, мінімум витрат:

1. Підібрати команду простіше простого - досить кинути клич в соцмережах і на сайтах пошуку попутників.
2. Спорядження та екіпіровку купувати не варто, дешевше позичити у сусідів або взяти напрокат на місці.
3. Готель ближче до підйомника обов'язково заздалегідь забронювати через спеціальні сайти або в надійній турагенції в пік сезону готелі переповнені
4. Не спізнитися на літак і довести за 40 гривень і сорок хвилин в цілісності компанію, лижі та валізи найнадійніше автобусом Київ - Бориспіль. Онлайн сервіс Busfor.ua в три кліки підбере максимально зручний рейс, який дозволить без паніки пройти реєстрацію і легко відзначити початок олімпійського уїк-енду в чистій зоні терміналу.
5. Заощадити до 15% бюджету допоможе куплений онлайн Ski-pass.
6. Придумати цікавий Apres-ski (післялижний відпочинок) - з урахуванням місцевих традицій, національної кухні та трансляцій з Кореї.

Найголовніше - вибрати вдале місце дислокації. Зимових курортів багато, ось наймальовничіші з найбільш бюджетних:

Гудаурі, Грузія

Зараз там кращий сніг і відмінна м'яка погода. 120 км. від Тбілісі. Прокат спорядження 25 лір. Скі-пас 30 лір. Канатка побудована австрійцями, 16 км. трас без кам'янистих небезпечних ділянок для всіх категорій лижників. Відмінна інфраструктура і феноменальні кавказькі пейзажі. Альтернативи розкрученому Гудаурі - Бакуріані, Хацвалі, Тетнулді. Ближче до Батумі і Кутаїсі - амбітний курорт Годердзі.

Бохинь, Словенія

Берег альпійського озера, кілька гірськолижних центрів - Сорішка Планина, Кобла і Вогел; безкоштовний автобус до підйомників і нічні катання. 15 трас протяжністю 59 км. Денний абонемент € 26. До аеропорту Любляни 50 км. Мікс фешенебельного альпійського курорту і словенських розцінок.

Ясна, Словаччина

Заповідний край Низьких Татр з високим рівнем облаштування комфортного відпочинку сноубордистів і лижників. 70 км. до аеропорту в Попраді. 12 зон фрірайду, сноупарк, 41 траса довжиною в 50 км. Близько 600 точок забезпечення штучного снігу. 27 підйомників. Скі пас: € 28.

Криниця, Польща

Тут відточують майстерність фігурного спуску курортники з XIX століття. Щільний хвойний ліс Судецьких Бескид - відмінна селфі-рамка. 21 сертифікована траса Явожини плюс 14 - Слотвіни і Чарни Потік. Підйом від 2 до 8 "пунктів" (1 пункт = 1.1злотий). 50 км. до аеропорту Лушане і 177 км. до Львова.

Пояна Брашов, Румунія

14 км. трас, від дитячих до чорних, снігові гармати, підйомники, каток - все як у великих курортів. Бонус - екскурсія в замок Дракули. Шестиденний абонемент на підйомник - € 61. До Бухареста 167 км.

Гори дарують відчуття перемоги всім, навіть якщо особистий рекорд - один прокат канаткою туди і назад!

Зараз ви читаєте новину «І лижі, і сноуборд: де в Європі бюджетно покататися?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути