Ексклюзиви
пʼятниця, 30 липня 2021 15:38

Єгипетські готелі закриваються для туристів після відвідин таємних агентів

Єгипетські готелі закриваються для туристів після відвідин таємних агентів
У Єгипті закривають готелі, які не пройшли таємну перевірку. Фото: unsplash.com

Таємні перевірки відомих мережевих готелів тривають на єгипетських курортах. У результаті заклади розміщення штрафують за порушення санітарних норм, а деякі взагалі закривають.

Посилені перевірки почалися в готелях Шарм-ель-Шейха й Хургади, з посиланням на турагентів повідомляє "РБК-Україна".

Як повідомлялося в місцевих ЗМІ ще на початку травня, міністерство туризму і старожитностей Єгипту продовжує направляти таємні інспекції в готелі, ресторани та туристичні кафе по всій країні, щоб перевірити якість туристичних послуг: від дезінфекції приміщень до безпеки продуктів та напоїв для туристів.

У липні ці перевірки посилилися у зв'язку зі швидким відновленням чартерних рейсів з Росії на курорти Єгипту, яке планується з 9 серпня. Помічник міністра туризму і старожитностей з інспекцій готелів Абдель-Фаттах аль-Ассі відзначив, що повернення російського туризму до Єгипту допоможе відновленню економіки загалом.

Він підтвердив, що міністерство готувало запобіжні заходи у всіх готелях і туристичних локаціях для прийому туристів в літній сезон і для цього були сформовані постійні інспекційні комітети для перевірок.

Окрім якості туристичних послуг в готелях і технічного стану об'єктів розміщення, таємні експерти перевіряють дотримання гігієни та протиепідемічних заходів. Наприклад, необхідна дезінфекція включає: альтанки, коридори, готельні номери, ліфти, сходи, двері й ручки, а також інші місця, до яких торкаються люди. Також перевірки проводять на кухнях готелів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де й за скільки українці можуть відпочити за кордоном

На початку червня порушення виявили у 25 готелів на курортах Червоного моря і Синайському півострові, а також у Каїрі. Ще 17 ресторанів не пройшли перевірку в столиці.

Тоді об'єкти закрили на тиждень до усунення недоліків, їх також оштрафували на $250.

Чиновник додав, що впровадження міжнародних стандартів в готелях буде завершене в кінці жовтня в усіх провінціях. При цьому готелям видають сертифікати безпеки здоров'я - таку відзнаку отримали вже майже 450 об'єктів.

Інспекції також перевіряють дотримання санітарних вимог у магазинах, ресторанах і кафе. Щодо порушників застосовуватимуть правові заходи.

У Єгипті також триває активна кампанія вакцинації. Так, на курортах Червоного моря і Південного Синаю - у Хургаді, Марсі Аламі, Шарм-ель-Шейху - вже вакцинували всіх працівників туристичної сфери, щеплення проводять в інших туристичних локаціях.

Українці, потрапивши за кордон, у більшості країн світу все одно здаватимуть ПЛР-тест. І не важливо, матимуть паспорт вакцинації чи ні. Щеплені громадяни отримають єдину перевагу: їхній термін пребування на карантині зменшиться. Триватиме не 10 днів, а менше. Точну кількість ще не визначили.

Про це Gazeta.ua розповів Тарас Жиравецький, радник львівського міського голови з медичних питань.

Зараз ви читаєте новину «Єгипетські готелі закриваються для туристів після відвідин таємних агентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути