понеділок, 01 лютого 2021 22:47

Ефіопське плем'я живе в головах слонів
8

Ведуча тревелшоу Василіса Хвостова відвідали плем'я Дорзе - одне з 56 племен Ефіопії. Вона розповіла, що його чисельність - 30 тис. осіб.

"Зустрів мене на самому вході гід Меконін. Дорзе першими зрозуміли, що за допитливість іноземців треба брати по 20 доларів", - зазначила Хвостова.

Представники плем'я живуть у хижах, що нагадують гігантські голови слонів. Гід зауважив, що раніше їхніми сусідами були слони. Тепер тварини живуть поблизу річки Омо. Висота хиж досягає 12 м. Хобот - це вхідні двері, очі - вікна.

Ведуча показала, як живе плем'я дорзе
Фото: надане пресслужбою "Нового каналу"
Ведуча показала, як живе плем'я дорзе
Ведуча показала, як живе плем'я дорзе
Ведуча показала, як живе плем'я дорзе
Ведуча показала, як живе плем'я дорзе

"Цікаво, що житло Дорзе розділене на окремі кімнати. Сплять вони не на землі, а на ліжках з подушкою та покривалом. У центрі будинку – місце для багаття. Окремо є комора, де зберігають алкоголь – пиво та вино. Хижа сплетена зі стебел бамбука, як корзина. Але це й не дивно, бо сама назва племені перекладається, як "ткачі". Вони все плетуть самостійно. Дорзе майстерно вправляються з бавовною. Вирощують її, мотають пряжу, а потім тчуть полотна на ткацькому верстаті. І, найцікавіше, що роблять це лише чоловіки. Через те, що в них так багато тканини, Дорзе вважається найбільш одягненим плем'ям Ефіопії", - сказала ведуча тревелу "Орел та Решка. Чудеса світу" на Новому каналі.

Хвостова також дізналася, чим харчується плем'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сире м'ясо нагадує на тартар". Ведуча тревелу скуштувала національну страву Ефіопії

"На городі поселення росте дивна рослина – "несправжній банан". Вона є предком звичайного банана, але не дає плоди. З м'якоті стебел і коріння дорзе роблять хліб "кочо", який їдять щодня. Готують просто: м'якоть замотують у листя та кладуть у яму. Там вона кисне цілий рік. Дорзе кажуть, що продукт пахне як сир. Але зізнаюся, що тхне сильно. Та плем'я це не бентежить. Для них цей матеріал слугує борошном, у яке додають воду та замішують тісто. Потім формують тонкий млинець, кладуть між листками та смажать 5 хвилин. Їдять хліб "кочо" з гострими приправами – чилі, часником, імбиром та іншими", - додала ведуча.

Ведучий тревелшоу "Орел та Решка" Антон Зайцев відвідав племена в Ефіопії. У цій країні живуть 56 племен, які розмовляють різними мовами та дотримуються своїх звичаїв. Першим плем'ям стало Каро, яке нараховує 1,5 тис. людей. Їхньою особливістю є те, що вони проколюють тіла цвяхами та розмальовують їх білою глиною.

Зараз ви читаєте новину «Ефіопське плем'я живе в головах слонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути