субота, 09 квітня 2022 16:11

Для українців у Польщі спрощують користування безкоштовним проїздом

Для українців у Польщі спрощують користування безкоштовним проїздом
Щоб скористатися безкоштовним проїздом у потягах Польщі, потрібно показати квиток від Укрзалізниці. Фото: pixabay

Польська залізниця спрощує правила безкоштовного користування потягами на території країни для українців.

Тепер для отримання проїзного, окрім закордонного паспорта, можна пред'явити квиток Укрзалізниці, повідомляє компанія у своєму Telegram-каналі.

Збережіть квиток на поїзд, який ви купували в Україні (як електронний, так і придбаний в касі) для подорожі в Польщу - він дає право на поїздки залізницею по території Польщі не тільки в день перетину кордону, а й надалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі порадили прем'єру Угорщини "звернутися до окуліста", якщо він вважає "інсценуванням" різанину в Бучі

Інші правила безкоштовного користування залізницею Польщі для українців залишаються такими ж. Скористатися можливістю безкоштовного проїзду в поїздах другогого класу TLK та IC можуть українці, які перетнули кордон із 24 лютого та належать до таких груп:
- діти до 18 років;
- жінки;
- чоловіки старше 60 років;
- чоловіки від 18 до 60 років з інвалідністю.

Посадка в поїзди - за заздалегідь отриманими в касі безкоштовними квитками, які видаються за умови пред'явлення закордонного паспорта громадянина України або проїздного документа від Укрзалізниці на поїзд до Польщі або повідомлення про присвоєння номеру PESEL з будь-яким іншим документом, що посвідчує особу.

Громадянам з інвалідністю також треба пред'явити документи, що підтверджують їхню інвалідність (українські - також підходять). Громадяни, інвалідність яких видно неозброєним оком, можуть не надавати відповідні документи.

Перевозити багаж і тварин громадяни України можуть безкоштовно.

З Польщі українці також можуть безкоштовно виїхати далі за кордон, дотримуючись тих самих правил (безкоштовні квитки доступні в міжнародних касах).

Для відкриття рахунку в ЄС потрібне підтвердження права на проживання в Європі. Компанія Revolut спрощує реєстрацію для українських біженців.

Зараз ви читаєте новину «Для українців у Польщі спрощують користування безкоштовним проїздом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути