середа, 28 квітня 2021 11:01

Які кордони відкриті для українців

Які кордони відкриті для українців
Мапа світу щодо можливості подорожей для громадян України / МЗС України

Через новий спалах коронавірусу в Туреччині оголосили повний локдаун із 29 квітня до 17 травня. Проте обмеження й комендантська година не стосуються іноземних туристів. Також як виняток для них працюватимуть магазини, готелі, громадський транспорт і музеї. Тільки магазини можуть не працювати в неділю, а в інші дні зачинятимуться о 17.00.

Українським туристам не варто нічого скасовувати через запровадження карантину. Про це заявив, посол України в Туреччині Андрій Сибіга.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорногорія зняла всі обмеження з українських туристів

"Карантин, який триватиме з 19:00 29 квітня до 05:00 17 травня не стосується українських туристів. Вони зможуть без обмеження пересуватися між містами без скупчення людей, відвідувати музеї та інші туристичні об'єкти", - написав посол у Facebook.

Турагент Олена Суєтова, яка працює з Туреччиною, теж каже, що для туристів через локдаун нічого не зміниться.

"Екскурсійні тури не закриваються. Літаки літають. Локдаун не стосується туристів", - написала вона у Facebook.

Водночас міністр культури Олександр Ткаченко заявив, що українські туристи в Туреччині зможуть спокійно виходити за межі готелю й подорожувати країною.

Тим часом на сайті МЗС України йдеться, що українцям у Європі дозволений в'їзд тільки в балканські країни – Чорногорію, Сербію, Албанію, Болгарію, Північну Македонію, Боснію та Герцеговину.

У більшість країн ЄС мають право потрапити лише певні категорії українців: дипломати й ті, хто має документи, що дозволяють тривале перебування в країні або мають рідних із країн Євросоюзу.

Водночас Ізраїль заявив, що відкривається для іноземних туристів. Щоправда, лише для вакцинованих. Попри це їм після прибуття однаково доведеться робити ПЛР-тести. На першому етапі, з 23 травня, Ізраїль пускатиме лише групові тури. Далі вирішуватиме, чи пускати тих, хто подорожує наодинці. Ізраїль наразі не визнає жодного закордонного сертифіката вакцинації, крім своїх.

Зараз ви читаєте новину «Які кордони відкриті для українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути