Ексклюзиви
четвер, 20 жовтня 2011 11:54

Рибка виявився "Зеніту" не по зубам
15

Фото: http://shakhtar.com/

Відбитий уже на 10-й хвилині пенальті та кілька вражаючих сейвів Олександра Рибки не дозволили "Зеніту" виграти матч, у якому "Шахтар" двічі вів у рахунку.

Зустріч із чемпіоном Росії відкрила для "Шахтаря" цикл надвідповідальних матчів жовтня. Ліга чемпіонів - не той турнір, де можна зекономити сили, тримаючи в умі майбутні побачення з харківським "Металістом" у чемпіонаті та з київським "Динамо" в Кубку України. Тим більше - на тлі невдалого старту команди Мірчі Луческу в найпрестижнішому клубному турнірі. Одне очко після двох турів, здобуте в домашньому поєдинку з кіпрським АПОЕЛом, це зовсім не те, з чим "Шахтар" розраховував підійти до матчів із пітерцями.

Бойовим складом, що готувався зустріти "Зеніт", чемпіон України на вихідних обіграв у Сімферополі "Таврію", дотиснувши кримчан уже в компенсований час. Пітерці у внутрішній першості обмежилися нульовою нічиєю з московським "Динамо", причому, втративши напередодні Олександра Кержакова, котрий зазнав травми, команда Лучано Спаллетті вперше з середини червня й усього втретє в сезоні пішла з поля без забитих м'ячів.

Утім, із перших хвилин донецької дуелі гості дали зрозуміти, що відсутність "Кержа" та його тезка Анюкова не повинна позначитися на атакувальних діях. Голкіпер "Шахтаря" Олександр Рибка заслужив право називатися героєм матчу вже протягом чверті години ігрового часу, витягнувши з "дев'ятки" потужний удар Романа Широкова метрів з 25, а на 10-й хвилині не давши себе обіграти цьому ж півзахисникові з 11-метрового. До речі, в недавньому матчі збірної України в Естонії Рибка, дебютант національної команди, також парирував удар з "точки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" і "Зеніт" зіграли внічию

Пенальті, призначений за фол Дмитра Чигринського на Вікторі Файзуліні, зовсім не увінчав стартовий тиск гостей - Рибка у "ближньому бою" виявився кращим за Данні, котрий бив майже упритул. Покарання прийшло миттєво. На 15-й хвилині Вілліан, прийнявши м'яч на лівому фланзі атаки, звільнився від опіки Томаша Губочана та змістився в центр, аби з-під Ігоря Денисова поцілити у лівий верхній кут воріт В'ячеслава Малафєєва. Голкіперу вдалося тільки зачепити снаряд кінчиками пальців.

Гра на зустрічних курсах продовжилася й після гола. Знову змушений був демонструвати майстерність Рибка, вигравши ще один "раунд" у Данні. Файзулін не встиг на передачу португальця й, видряпуючи м'яч від самісінької лінії воріт, влучив у стійку ззовні. Олександр Бухаров, опинившись на зручній позиції прямо перед воротами, замість удару пішов у дриблінг і втратив момент. Але на гол зенітівці все ж награли. Фортуна видала компенсацію Широкову, який, отримавши пас від Бухарова, прокинувши м'яч повз Рибку та втікши від Даріо Срни, закотив білу кулю в порожні ворота.

Коли здавалося, що перший тайм переможця не виявить, гірники знову намацали слабке місце в обороні опонента. Резван Рац прострілив у центр карного майданчика, де Ніколас Ломбертс марно намагався завадити Луісу Адріано прийняти пас, розвернутися й відправити Малафєєва та його партнерів у роздягальню з "мінус одним".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зеніт" заслуговував на перемогу у матчі з "Шахтарем" - Луческу

По перерві суперники продовжували свій "фехтувальний" поєдинок, обмінюючись гострими випадами. В центрі поля гра практично не затримувалася, зате з наближенням до штрафних майданчиків напруга зростала, приносячи задоволення глядачам і випробуючи на міцність нерви учасників. Першим не витримав "градуса" захисник господарів Олександр Чижов. Спочатку він отримав "гірчичник", грубо сфоливши на Данні, а на 60-й хвилині - посковзнувся на рівному місці, залишивши Рибку одного проти двох суперників. М'яч підібрав Файзулін, спокійно перекинувши голкіпера збірної України метрів з 22.

"Шахтареві" знадобився певний час, аби прийти до тями. Посилюючи атаку, Луческу випустив на поле Генріха Мхітаряна. Проте основним завданням господарів у ці хвилини було не пропустити втретє. Надто вже активно пітерці кинулися дотискати суперника. Міг забити Данні, однак Рибка вчасно скоротив кут обстрілу, вийшовши назустріч португальцеві. Майже тотальна територіальна перевага гостей іще раз ледве не втілилася в гол на 84-й хвилині, але останній удар Широкова з порожніх уже воріт вибив Олександр Кучер, котрий замінив Чижова.

Друга зустріч цих суперників відбудеться 1 листопада в Санкт-Петербурзі.

Зараз ви читаєте новину «Рибка виявився "Зеніту" не по зубам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути